Darth Vadertől Harry Potterig - 2005-ös mozielőzetes

2005.01.24. 6:01

2046
Rendező: Wong Kar-wai
Szereplők: Tony Leung, Ziyi Zhang, Gong Li, Maggie Cheung, Faye Wong
A hongkongi mester várva várt filmje jó pár filmfesztiválnak kosarat adott elhúzódó utómunkálatai miatt. Végül bemutatták tavaly Cannes-ban, de az azóta forgalmazott nemzetközi verzió attól is jelentősen eltér, szerencsére előnyére. A Szerelemre hangolva nem hivatalos folytatása Mr. Chow (a zseniális Tony Leung) történetét mutatja be, miután élete szerelme elhagyta. Az író futó kapcsolatokkal múlatja idejét a 2047-es hotelszobában, miközben egy titokzatos vonatról ír regényt, amely 2046-ba repíti utasait (a dátum utalás Hongkong Kínához csatolásának 50. évfordulójára).

Forrás: Budapest Film
Nézzen még több képet a filmből!

Előrezgés: Az Európa-filmdíjon a legjobb nem európai film díját elnyerő alkotás igen magasra teszi a mércét erre az évre, mondhatni, kétséges, hogy születik még 2005-ben a 2046-nál jobb film.
Bemutató: tavasz
Az idei...: Elveszett jelentés?

+ + + + +

Közelebb! (Closer)
Rendező: Mike Nichols
Szereplők: Jude Law, Julia Roberts, Natalie Portman, Clive Owen
Dan felszedi Alice-t, Dan összejön Annával, Alice megtudja, Dan ráuszítja Larryt Annára, Larry összejön Annával, Dan féltékeny, Dan kidobja Alice-t, visszaszerzi Annát, Larry bosszúból ráuszul Alice-re és így tovább. Nem, ez nem egy középiskolás baráti társaság hétvégi diszkózásainak története, hanem Mike Nichols félrecsúszott alkotásának szüzséje, amely annyi mindent akar mondani a kapcsolatokról, hogy végül nem mond semmit.

Forrás: InterCom
Nézzen még több képet a filmből! | A film előzetese

Előrezgés: Sokáig az év legígéretesebb filmjének tartottuk a témaválasztás és a csúcsszereposztás miatt, emiatt pláne csalódás, hogy a mesterkéltség és irreális dialógusoknak köszönhetően ennyi tehetség veszendőbe ment. Natalie Portman és  Clive Owen mindenesetre Arany Glóbusz-díjasok, amivel nincs baj, mert szeretjük őket, de a forgatókönyv sajnos több, mint kínos.
Bemutató: február 17.
Az idei...: Tágra zárt szemek?

KAPCSOLÓDÓ CIKK