Darth Vadertől Harry Potterig - 2005-ös mozielőzetes

2005.01.24. 6:01

Hosszú jegyesség (Un Long Dimanche de Fiancailles)
Rendező: Jean-Pierre Jeunet
Szereplők: Audrey Tautou, Gaspard Ulliel, Dominique Pinon, Jodie Foster, Denis Lavant, Tchéky Karyo, Marion Cotillard, Julie Depardieu, Rufus
Az első világháború frontvonalán nyoma veszik Mathilde szerelmének, mivel a csata hevében elnyeli a senkiföldje. Meghalt vagy valahol vár még jegyesére? A javíthatatlanul romantikus lány nem adja fel a reményt, és útra kel, hogy felkutassa szerelmét. Az Amélie csodálatos élete rendezője és főszereplőnője újra együtt egy más típusú, de hasonlóan szívmelengető történetben.

Forrás: InterCom
Nézze meg a film előzetesét!

Előrezgés: Franciaországot azonnal meghódította a festői szépségű film, és az USA-ban is meleg fogadtatásban részesült, kiemelve, hogy olyan epikus történet a Hosszú jegyesség, amilyet Hollywood az utóbbi évtizedekben elfelejtett, hogy hogyan kell készíteni.
Bemutató: február 3.
Az idei...: Amélie csodálatos élete?

+ + + + +

Az operaház fantomja (The Phantom of the Opera)
Rendező: Joel Schumacher
Szereplők: Gerald Butler, Emmy Rossum, Patrick Wilson, Miranda Richardson, Minnie Driver
Mivel a Madách Színházba továbbra is lehetetlenség jegyet váltani Andrew Lloyd Webber musicaljére, aki nem tud muzsikaszó nélkül élni, hamarosan megtekintheti a moziban is a párizsi operaház szépségét és szörnyetegét. A szerelem és emberrablás áriája a Moulin Rouge és a Chicago által kikövezett úton kívánja meghódítani a nézők szívét - egyelőre mérsékeltebb sikerrel.

Forrás: InterCom

Előrezgés: Schumacher rendezői teljesítménye finoman szólva változó, de van szeme a fiatal tehetségekhez. Julia Roberts és Colin Farrell után most Emmy Rossum pályájának ad hatalmas lökést, aki szép is, és állítólag szépen is énekel. A tengerentúli kritikusok szerint azonban a fantom sokkal vérszegényebb a filmvásznon, mint a színpadon, és a musicaleket gyakran övező díjeső is elmaradozni látszik.
Bemutató: március 17.
Az idei...: Evita

További szerelmes alkotások: A következő hónapokban nem leszünk híján a romantikus pillanatoknak a moziban, Hollywood Richard Gere-t küldi táncba Jennifer Lopezzel a Hölgyválasz-ban (február 10.), Nicolas Cage pedig meteorológusként komédiázik (The Weather Man - május).  Két figyelemre méltó európai alkotás is érkezik a tavaszi romantikus randevúkhoz, a brit Ae Fond Kiss két különböző hátterű ázsiai fiatal románcáról, Ken Loach rendezésében, valamint Francois Ozon új filmje, az 5x2, amely a rendező korábbi bohókás filmjeivel ellentétben egy házasság felfelé és lefelé ívelő szakaszait mutatja be.

KAPCSOLÓDÓ CIKK