David Fincher, a Hetedik és a Pánikszoba rendezője filmet készül forgatni a rettegett San Franciscó-i sorozatgyilkosról, aki 37 ember haláláért volt felelős, ám sohasem kapták el.

Pánikszoba óta csaknem három év telt el úgy, hogy David Fincher, az egyik legfantáziadúsabb amerikai  rendező, a Harcosok klubja és a Hetedik alkotója nem készített filmet. Szóba került ugyan a Lords of Dogtown című produkció és egy időutazásról szóló dráma, a The Curios Case of Benjamin Button, de az ötletek a megvalósulásig már nem jutottak el.

Fincher most bejelentette, hogy következő filmje valószínűleg a Zodiac néven elhíresült sorozatgyilkos utáni hajszáról fog szólni. Zodiac 1966 és 1978 között, 12 éven át tartotta rettegésben San Francisco környékét, ahol legalább 37 gyilkossság írható a számlájára.

A Warner Bors és a Paramount állnak majd a film mögött, ugyanazok a stúdiók, amelyek visszadobták a Benjamin Button-t, mert túl drágának találták. A The Zodiac három embert állít a középpontba, akik mindent elkövettek, hogy bíróság elé állítsák a gyilkost, és az eredménytelen küzdelem miatt a magánéletük is zátonyra futott. Fincher egyelőre csak tárgyalásokat folytat a filmről, ami mindesetre ígéretesnek tűnik, hiszen Fincher már bebizonyította, hogy sötét témákról készíti a legjobb filmjeit.

Jamie Vanderbilt, aki a John Travolta és Samuel L. Jackson nevével fémjelezett Kiképzőtábor forgatókönyvírója volt, most készíti a The Zodiac-ot. Két könyv, Robert Graysmith Zodiac című műve és ennek 2000-ben kiadott folytatása, a Zodiac Unmasked: The Identity of America's Most Elusive Serial Killer Revealed alapján dolgozik.

Zodiacot, akárcsak a Hasfelmetszőt, sohasem kapták el, bár számos gyanúsított volt, Graysmith is megfogalmazta a maga teóriáját a legvalószínűbb tettesről. A legmegdöbbentőbb, hogy még valamennyien életben vannak, tehát ha közülük való volt a tettes, akkor egyszerűen csak elunta a gyilkolást '78-ban, mikor hirtelen megszűntek a támadások.