Alfred Hitchcock végzett első helyen az Oscar-díjról méltatlanul lemaradt rendezők listáján. A színészek közül a közönség legjobban Samuel L. Jacksont és Demi Moore-t sajnálja, amiért soha nem kapták meg az aranyszobrocskát.

A Turner Classic Movies nemrég szavazást rendezett arról, kik azok a rendezők és színészek, akik a legjobban megérdemelték volna, ám mégsem kapták meg soha az Oscart.

Az igazságtalanul mellőzött rendezők között Alfred Hitchcock szerezte meg az első helyet. A Hátsó ablak, az Idegenek a vonaton és a Madarak brit alkotóját hatszor jelölték az Akadémia díjára, többek között a Psycho rendezéséért is, de sohasem vihette haza a szobrocskát.

Nem sokkal előzte meg Martin Scorseset, a Krisztus utolsó megkísértése, a Nagymenők és a Taxisofőr rendezőjét, akinek igazságot szolgáltathat idén az Akadémia, ha neki ítéli az Oscart az Aviátor-ért. A harmadik helyzett a Mechanikus narancs-ot jegyző Stanley Kubrick lett, a negyedik pedig Ridley Scott, a Szárnyas fejvadász szülőatyja.

Az Oscar-vesztes színészek sorrendje meglepően alakult. A Ponyvaregény sztárja, Samuel L. Jackson megelőzte Steve McQueent, a hét alkalommal jelölt Richard Burtont, valamint Tom Cruise-t is. Demi Moore lett az első a színésznők között, aki a Ghost főszerepével került az Oscartól karnyújtásnyira. Őt Sharon Stone, Meg Ryan és Marilyn Monroe követte.