Un long dimanche de fiançailles - 2004
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Forrás: InterCom

Miről szól? A Sébastien Japrisot bestseller regényéből készült film főhőse egy hihetetlen akaraterővel rendelkező mozgássérült lány, aki útnak indul az első világháborús frontvonal poklába, hogy megkeresse a vőlegényét, akit mindenki halottnak hisz.

Ki a rendező? Jean-Pierre Jeunet, az Elveszett gyerekek városa, az Alien 4 - Feltámad a halál és az Amélie csodálatos élete alkotója.

Kik a szereplők? A menyasszonyt Audrey Tautou játssza, akit Jeunet filmjében a bájos Amélie-ként ismert meg a világ, azóta pedig olyan filmekben szerepelt, mint az Isten nagy, én kicsi vagyok, a Szeretni bolondulásig és a Lakótársat keresünk. Szerelmét a Magyarországon kevéssé ismert Gaspard Ulliel alakítja, akire a rendező a Summer Things című filmben figyelt fel. A Hosszú jegyesség-ben felbukkan Chantal Neuwirth, aki a Légyott a hetesen című francia vígjátékban szerepelt és a kétszeres Oscar-díjas Jodie Foster is.

Még valami? A francia César-díj legnagyobb várományosát két kisebb  kategóriában Oscarra is jelölték. A film zenei anyagának megírására Jeunet Angelo Badalamentit kérte fel, akivel Az elveszett gyerekek városá-nál is együtt dolgozott.