Johnny Depp lesz a whiskys rabló

2005.02.02. 15:56

A 41 éves színész kelti majd életre a vásznon Ambrus Attilát, az országszerte nagy népszerűségnek örvendő bankrablót.

Az Ananova hírportál szerint A Karib-tenger kalózai sztárja Julian Rubinstein The Ballad of the Whiskey Robber (A whiskys rabló balladája) című bestsellerének filmadaptációjában személyesíti meg Ambrust.

Az Ananova beszámolója szerint Depp és a Warner Bros egy "magasabb hatszámjegyű összegért" vásárolta meg Rubinstein könyvének megfilmesítési jogait.

A hírportál cikkében megemlékeznek Ambrus korábbi munkáiról, amikor sírásóként, templomi festőként és hokijátékosként kereste a kenyerét, mielőtt hat év leforgása alatt közel 30 bankot rabolt ki. Bankrablásai során mindig igen előzékeny volt a személyzettel, s több esetben még pezsgőt is hagyott a nyomozók számára a helyszínen.
 
1999-es letartóztatása után valóságos médiasztárrá vált, többször igen szellemes nyilatkozatokat adva a börtöncellából. Sikeres szökése csak rásegített népi legendává válására, ám rövid bujkálás után hamarosan ismét elkapták, és elítélték. Kalandos története szinte kívánja, hogy hollywoodi akciófilmet készítsenek belőle, s az ezerarcú Depp alighanem egy újabb kiváló alakítással gazdagíthatja majd filmjeinek sorát.
 
A forgatás kezdésének időpontjáról s a további szereplőkről még nem áll rendelkezésre információ.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK