A vasárnapi Super Bowl egyik reklámszünetében fogják bemutatni a Világok harca új előzetesét, de az [origo]-n már most megnézheti az ízelítőt, mely végre ténylegesen az elkészült film jeleneteit tartalmazza. Az H. G. Wells kultuszregénye alapján, Tom Cruise főszereplésével  készült Spielberg-produkció júniusban érkezik a mozikba.

H. G. Wells kultuszregényének Spielberg-féle adaptációját június 29-én mutatják be Amerikában, de a sci-fi-rajongók már kaphattak egy kis ízelítőt az ígéretes produkcióból: decemberben fölkerült az internetre a teaser előzetes.

A Földet végveszélybe sodró marslakóinvázióról szóló mű Orson Wellesnek köszönheti a világhírt, aki 1938-ban rádiójátékot írt belőle. A mű annyira jól sikerült, hogy az adás elejéről lemaradó hallgatók komolyan vették a dolgot, és országszerte kitört a pánik. A George Pal rendezésében készült mesterműnek tartott első film 1953-ban készült.

Spielberg változatának forgatókönyvét Josh Friedman vázlatainak felhasználásával David Koepp, a Jurassic Park és a Pókember írója készítette el. Tom Cruise-ra osztották a főszerepet, partnerei Tim Robbins és egy felkapott gyerekszínész, Dakota Fanning lesznek.

Most elkészült egy új előzetes a Világok harcá-hoz, amiben már a végleges, befejezett film jelenetei láthatók. Az újabb kedvcsináló a február 6-án megrendezésre kerülő Super Bowlra készült, az amerikaifutball-bajnokság döntője ugyanis nem szokványos sportműsor. A tengerentúlon az év egyik legnagyobb eseményének számít, amit látványos show-műsor kísér, tavaly több mint 90 millió nézőt szögezett a képernyő elé.

A szünetekben és az időkérések közötti időszakokban hirdetéseket vetítenek és  filmelőzeteseket is bemutatnak, ezért szokássá vált, hogy az adott év néhány nagyszabású filmjéhez  új előzeteseket készítenek ebből az alkalomból, így történt tavaly például a Starsky és Hutch-csal, a Trójá-val és a Van Helsing-gel.

Egy [origo] filmklub-olvasónak azonban nem kell vasárnapig várnia, hogy belepillanthasson a marslakók tombolásába. Erre a linkre kattintva megnézheti az új előzetest, amelyben a pusztítás elől menekülve Tom Cruise, a pici szőke lány és egy Armageddon-szkeptikus sógorforma férfi bevágódik egy autóba, száguldás közben pedig a hátuk mögött a kislány vérfagyasztó sikítozásától kísérve kártyavárként omlanak össze a felüljárók és az épületek.

Várhatóan Magyarországon is júniusban mutatják be a filmet.