A héten a mozikba kerülő Ray című filmben Jamie Foxxnak hátborzongató mélységekig sikerült Ray Charles bőrébe belebújni. A zongorán is maga játszott, de azt már nem engedhették a producerek, hogy a jól ismert soul és r 'n b legenda jellegzetes hangja ne csendüljön fel a filmben. Összeállításunk azokat a színészeket veszi számba, akik az utóbbi időben nem csak színészi alakításukkal, de énekhangjukkal és előadókészségükkel is maradandó benyomást hagytak a nézőkben.

10. Matt Damon, Jude Law (A tehetséges Mr. Ripley - 1999)
A szaxofonőrült aranyifjú, Dickie szerepéhez Jude Law megtanult játszani a hangszeren, Matt Damon pedig gyorstalpaló zongoratanfolyamon vett részt.

A nápolyi jazzklub parádés jelenetében Matt maga énekli el a My Funny Valentine fülledt, homoerotikus változatát, de az igazi csúcspont a napolitano dialektusban előadott nóta az amerikaias allűrökkel hódító jampecről, aki whiskyszódát iszik, de rosszul lesz tőle, és az anyja pénzén veszi a Camel cigarettát. Matt Damon azóta nem csillogtatta énektudását, de Jude Law vokálozik Mick Jagger oldalán az Alfie betétdalában, az Old Habits Die Hard-ban.
Sláger: Tu Vuo' Fa' L'Americano (Hallgasd meg a dalt!)

* * *

9. Jane Horrocks (Little Voice - 1998)
A West Enden Sam Mendes (Amerikai szépség) rendezésében aratott hatalmas sikert a csendes, halkszavú lány története, aki bármely világsztár hangján tud énekelni.

A filmváltozat bölcs módon megtartotta a darab lelkét (és hangját) adó, korábban televíziós szerepekben feltűnő Jane Horrocksot, aki nem kisebb bravúrt hajtott végre, mint hogy minden trükk nélkül, valóban kísértetetiesen megidézte Judy Garland, Marilyn Monroe vagy éppen Shirley Bassey hangját. A második filmzenealbumon egy duett erejéig a szereplőtárs, Ewan McGregor és a Jane hangját saját swing-albumára is kölcsönvevő Robbie Williams is feltűnik.
Sláger: I Wanna Be Loved By You (Hallgasd meg a dalt!)