Nyilvánosságra került A Karib-tenger kalózai - A Fekete gyöngy átka folytatásának címe. A Dead Man's Chest alcímet viselő produkcióban Sparrow kapitány lelke kerül veszélybe. Stellan Skarsgard öreg kalózt, Naomie Harris cigánykirálynőt alakít az eredeti főszereplők, Johnny Depp, Orlando Bloom és Keira Knightley oldalán.

Pirates of the Carribean: Dead Man's Chest lesz a címe A Karib-tenger kalózai - A fekete gyöngy átka folytatásának, amelyben újabb átokkal kell megküzdenie Jack Sparrow kapitánynak és a frissen egymásra talált szerelmespárnak, Will Turnernek és Elizabeth Swannak. A félelmetes Davey Jones meg akarja szerezni Sparrow lelkét, és arra kárhoztatná a volt kalózvezért, hogy az idők végezetéig a kísérteties bolygó hollandi fedélzetén szolgáljon a túlvilági vizeken. A régi kis csapat ismét együtt veszi fel a harcot az átok ellen, ugyanis Sparrow Willt és Elizabethet is magával rántja a kalandba.

A Karib-tenger kalózai - A fekete gyöngy átka 600 millió dollár bevételt hozott, ezért Disneyék nem is nagyon változtattak a már bevált alkotógárdán. A rendező ismét Gore Verbinski, akinek korábbi munkái közé tartozik A kör, A mexikói és az Egértanya. A forgatókönyvet megint Ted Elliot és Terri Rossio írták, akik a Shrek-nél és a Zorro álarcá-nál is közreműködtek.

Az eredeti film sztárjai, Orlando Bloom, a Sparrow kapitányt megszemélyesítő Johnny Depp és a kalandvágyó úrilányt alakító bájos Keira Knightley is visszatérnek a folytatásban. Hozzájuk csatlakozik Naomie Harris, akit mostanában Az utolsó gyémántrablás-ban láthatunk a mozikban, valamint a Hullámtörés-ből és a Dogville-ből ismert svéd Stellan Skarsgard. Harris cigánykirálynőt játszik, Skarsgard pedig Will Turnell apjaként jelenik meg.

A filmet márciusban kezdik forgatni, várhatóan 2006 nyarára kerül a mozikba.