A 36. Magyar Filmszemle fődíját a Fekete kefe alkotójának, Vranik Rolandnak ítélte a zsűri. A kisjátékfilm kategória fődíját Gayer Zoltán és Molnár Péter A karusszel rítus című filmje, a kísérleti film kategóriában a zsűri fődíját Kardos Sándor Résfilm című alkotása, míg a dokumentumfilmes fődíjat Kocsis Tibor Új Eldorádó című munkája kapta. A legjobb elsőfilmesnek járó elismerést Mispál Attila érdemelte ki A fény ösvényei című filmjéért,  míg a legjobb rendezésért Gárdos Pétert díjazták  A porcelánbaba című filmjéért, aki a Szemle külföldi vendégeinek Gene Moskowitz-díját is átveheti.

A 36. Magyar Filmszemle Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma és a Magyar Mozgókép Közalapítvány által felajánlott fődíját a zsűri újszerű filmnyelvi megoldásaiért és az alkotói célokat kivételes pontossággal szolgáló csapatmunkáért a Fekete kefe alkotóinak ítélte.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány által felajánlott legjobb rendezés díját Gárdos Péternek A porcelánbaba című film újszerű, eredeti, az irodalmi anyag szellemét hűségesen közvetítő megvalósításáért.

A Magyar Mozgóképrendezők Céhe és a Magyar Filmlaboratórium Kft. által alapított rendezői látvány díjat Gauder Áronnak a Nyócker! című film eredeti és igényesen megvalósított filmnyelvi világának megteremtéséért.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány által felajánlott legjobb női alakítás díját a Dallas Pashamende című filmben, Oana szerepében nyújtott hiteles, egyben szenvedélyes alakításáért Gryllus Dorkának.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány által felajánlott legjobb férfi alakítás díját A temetetlen halott és A fény ösvényei című filmekben nyújtott, pontosan megjelenített karaktereket formáló alakításaiért Cserhalmi Györgynek.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány által felajánlott legjobb női epizódalakítás díját, az Ég veled! című filmben, a kriminálpszichológusnő szerepében nyújtott elmélyült, pontos és invenciózus alakításáért Tóth Ildikónak.

A Magyar Mozgókép Közalapítvány által felajánlott legjobb férfi epizódalakítás díját A porcelánbaba, az Állítsátok meg Terézanyut! és A fény ösvényei című filmekben nyújtott, pontosan megformált alakításaiért Csányi Sándornak.

A CINEMAX, az HBO új mozicsatornája által felajánlott, legjobb forgatókönyv díját az Ég veled! című film plasztikus helyzeteket, izgalmas és élő karaktereket teremtő, lírát és humort egyaránt biztonsággal kezelő erényeiért Pacskovszky Józsefnek, Sándor Pálnak és Gózon Franciscónak.

A Budapest Főváros Önkormányzata által felajánlott, legjobb első film rendezői díját A fény ösvényei című film invenciózus és képzeletgazdag rendezéséért Mispál Attilának.

A Magyar Filmlaboratórium Kft. által felajánlott, legjobb operatőri munka díját a Fekete kefe című film képi stílusegységéért, a fekete-fehér technika helyénvaló és jól kezelt alkalmazásáért és társ-alkotói részvételéért Pohárnok Gergelynek.

A Gaston Stúdió Kft. által felajánlott produceri díjat A fény ösvényei című első film létrehozásában nyújtott alkotó produceri közreműködéséért Miskolczi Péternek és Váradi Gábornak.

Cseh Annamária szupermodell A fény ösvényei című filmben

A KODAK Magyarország által felajánlott produceri díjat A miskolci boniésklájd című film hazai és a Csoda Krakkóban című első film koprodukciós megvalósítása során végzett munkájáért Garami Gábornak.

A FilmJus által felajánlott produceri díjat Pataki Ágnesnek, Major Istvánnak, Kovács Gábornak és Muhi Andrásnak a Fekete kefe című első film létrejöttét elősegítő, példaadó együttműködésük eredményességéért.

A Magyar Hangmérnökök Társasága Arany mikrofon  díját a Dallas Pashamende, A fény ösvényei és az Állítsátok meg Terézanyut című filmek invenciózus, mindhárom film művészi követelményeit alkotó módon szolgáló hangmérnöki munkájáért Balázs Gábornak.

A Magyar Film- és Videovágók Egyesületének Arany olló díját A fény ösvényei című film társalkotói igényű vágásáért Politzer Péternek.