Penélope Cruz lesz a főszereplője Pedro Almodóvar Volver című filmjének. A komédia három különböző generációt képviselő nőt állít a középpontba. A Rossz nevelés rendezője hétfőn otthagyta a Goya-díjakról döntő Spanyol Filmakadémiát, mert nem értett egyet a szervezet szavazási módszerével.

Volver lesz a címe Pedro Almodóvar Penélope Cruz főszereplésével készülő új filmjének. A Rossz nevelés és a Beszélj hozzá! rendezője a hétvégén beszélt Rómában a produkcióról, melynek a forgatása júniusban kezdődik.

A Volver többgenerációs történet, három nőről szól, egy nagyanyáról, a lányáról és az unokájáról. A szellemeket és szenvedélyes tangózást is fölvonultató film Madrid és a rendező szülőhelye, La Mancha környékén játszódik.

"Nem mondanám, hogy 100 százalékig komédia lesz" - mondta Almodóvar. "Azért a hangulata mindenképpen könnyedebb és humorosabb lesz, mint az eddigi filmjeimé."

A nagyanyát Chus Lampreave fogja alakítani, aki számos korábbi Almodóvar-filmben játszott már, például a Beszélj hozzá!-ban, a Titkom virágá-ban és a Matador-ban. Cruznak ez lesz a harmadik közös filmje a rendezővel az Eleven hús és az Oscar-díjas Mindent anyámról után.

Almodóvar a napokban kilépett a spanyol Goya-díjak mögött álló szervezetből. Nem értett egyet a Spanyol Filmakadémia szavazási eljárásával, és azzal a módszerrel sem, ahogy az Oscar-díjért induló hazai filmet kiválasztják. Az Akadémia tavalyi döntése alapján a Rossz nevelés alulmaradt a Alejandro Amenábar Belső tenger című alkotásával szemben. Az utóbbit jelölték az Oscarra, ráadásul 14 Goya-díjat gyűjtött be, köztük a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járót, míg Almodóvar üres kézzel távozott.