A Valentin-nap elengedhetetlen kelléke egy vérbeli romantikus mozi. Hétfő este vackolódjon be Ön is kedvesével a kanapéra egy nagy csomag zsebkendővel fölszerelkezve, és válasszon egy filmet az [origo] téka kínálatából. A Szerelemre hangolva egy beteljesületlen szerelem története, Az Új Éva pedig vidám választásnak ígérkezik.

Az édesbús Szerelemre hangolva világszerte sikert aratott a kritikusok és a nézők körében egyaránt. A férfi főszereplőt, a Szigorúan piszkos ügyek trilógiából ismerős Tony Leungot a legjobb színésznek járó díjjal jutalmazták alakításáért a cannes-i filmfesztiválon, a film operatőre és vágója pedig a technikai nagydíjat nyerte el. A visszafogott, gyönyörűen fényképezett alkotást sajátos képi világ és lassú sodrású, kiegyensúlyozott történetmesélés jellemzi.

A hatvanas évek elején Hongkongban Chow Mo-Wan és Su Lizhen egyszerre költöznek be egymással szomszédos albérletükbe. Mindketten házasok, de épp egyikük párja sem ér rá segíteni a költözködésnél. Lizhen férje üzleti úton van, Chow recepciós feleségének pedig a hotelben kell dolgoznia. A két zárkózott, magányos ember számára lassacskán nyilvánvalóvá válik, hogy házastársaik nem véletlenül vannak távol olyan sokat, viszonyuk van egymással. Lizhen, aki titkárnőként dolgozik, egyre közelebb kerül az újságíró Chow-hoz. A férfi harcművészeti regényt ír, a nő segít neki. Ahogy egyre több időt töltenek együtt, mély, valódi szerelem szövődik kettejük között, de a vonzalom plátói marad. Nem akarnak olyanná válni, mint házasságtörő párjaik, de életük új tartalmat nyer ezzel a soha be nem teljesülő kapcsolattal.

Lizhent Maggie Cheung, az egykori szépségkirálynő alakítja, akit 2004-ben a legjobb színésznőnek választottak Cannes-ben a Clean című filmjéért. A hongkongi Wong Kar-wai napjaink egyik legelismertebb ázsiai rendezője, nevéhez olyan alkotások fűződnek, mint a Bukott angyalkák, az Édeskettes és a Csungking expressz.