A Szerelemre hangolvá-ban a könnyebb utat az jelentette volna a szerelmesek számára, ha engednek vágyaiknak, Az új Éva hősnőjének egyszerűbb dolga lett volna, ha lemond a kiszemelt férfiról.

A francia vígjáték egy belevaló, de kissé szerencsétlen szingli lányról szól. Míg Camille bátyja és felesége gyermeket várnak, ő harmincévesen még mindig bulizással, ivással és szexszel tölti az éjszakákat. Egy nap, mikor összetörve, antidepresszánsokkal felszerelkezve hazafelé vánszorog, összesesik az utcán. Ekkor találkozik először a jóképű Alexisszel, aki megszólítja, és még zsebkendőt is ad neki.

A férfi nős, két gyermeke van, de ez nem akadályozza meg Camille-t abban, hogy eldöntse: márpedig ő mindenképpen megszerzi magának Alexist. Mindent megpróbál, hogy a közelébe kerülhessen. Addig terrorizálja, míg a férfi végül beadja a derekát, és viszonozza az érzéseit. Igaz, ehhez a lánynak a testi-lelki erőszak mellett bosszúházasságot és egy kisbabát is be kell vetnie.

A tehetséges, fiatal francia rendezőnő, Catherine Corsini filmjében Camille-t Karin Viard alakítja, aki a Turisták-ban és a Delicatessen-ben szerepelt.