Hamarosan elkészül a Die Hard IV forgatókönyve, ősszel már elkezdődhet a forgatás. A népszerű akciófilm-trilógia folytatásában John McClane, immár nyugalmazott rendőr ismét felveszi a harcot a terroristákkal.

Bruce Willis a Hostage című akció-thriller sajtókörútján megerősítette, hogy ősszel elkezdik forgatni a várva várt Die Hard IV-et. "Mialatt mi beszélgetünk, ezekben a percekben írják a Die Hard IV forgatókönyvét. Ha minden jól megy, ősszel elkezdjük a forgatást az USA keleti partján" - mondta az akciósztár a BBC-nek. "John McClane nyugdíjba vonult a rendőri hivatásból, ez minden, amit a Fox stúdió elárulni enged a filmről."

Az Internet Movie Database értesülései szerint a Die Hard IV-ben John McClane éppen a lányával nyaral, mikor egy terrorista-összeesküvés közepébe csöppen.

A rendező John McTiernan lesz, aki a Die Hard-trilógia első és harmadik részét készítette. 1988-ban a Drágán add az életed Willist a legnagyobb hollywoodi sztárok közé emelte. A folytatás Még drágább az életed címmel 1990-ben került a mozikba, a harmadik darab, Az élet mindig drága pedig 1995-ben készült el.

A forgatókönyvet a Godsend - A teremtés klinikájá-t jegyző Mark Bombeck, Ben Trebilcook és Roderick Thorp írják. Thorp együtt dolgozott McTiernannal az első és a harmadik résznél. A Die Hard IV - Die Hardest még 2005-ben a mozikba kerülhet.

"Az egész Die Hard-trilógia a terrorizmusról szólt. A mai világban nehéz olyan filmet csinálni, amelyben a terrorizmus fikcióként jelenik meg" - nyilatkozta korábban Bruce Willis a Die Hard IV kapcsán.