Már elérhető az interneten a Monster-in-law című vígjáték előzetese. Jane Fonda 15 év kihagyás után ebben a filmben tér vissza a mozivászonra, hogy kibírhatatlan anyósjelöltként megkeserítse szegény J.Lo életét.

A Monster-in-law a nagy sikerű Apádra ütök nyomdokaiban haladva női oldalról közelíti meg az idegtépő rokonokból adódó problémákat. Charlie, a profi kutyasétáltó a tökéletes férfit keresi. Rengeteg borzalmas vakrandin esik át, míg végre megtalálja az igazit a jóképű Kevin személyében. Nem is lehetne boldogabb, egészen addig, amíg meg nem ismeri vőlegénye anyját, aki szerint egyetlen nő sem lehet elég jó a fiacskájának, Charlie pedig aztán végképp nem érdemli meg Kevint. Az anyósjelölt minden elképzelhető módszert bevet, hogy elüldözze leendő menyét.

A filmet a Doktor Szöszi-t jegyző Robert Luketic rendezte. A forgatókönyv a tavalyi év egyik legdrágábban elkelt szkriptje volt, a New Line Cinema 1,3 millió dollárért vásárolta meg Anya Kochofftól, akinek ez volt az első munkája.

A rémálomba illő anyóst a kétszeres Oscar-díjas Jane Fonda alakítja, aki az 1990-es Stanley és Iris óta most először szerepel játékfilmben. Charlie-t Jennifer Lopez játssza, akinek Hölgyválasz című romantikus filmjét most vetítik a hazai mozik, Kevin szerepében pedig az Alias című televíziósorozatból ismert Michael Vartan tűnik fel.

Az internetről letölthető előzetes úgy indul, mint a legtöbb romantikus mozi. Kevin és Charlie meglátják egymást, és első pillantásra egymásba szeretnek. Innen már egyenes út vezet a fiú anyjának a házába. A mézesmázos bemutatkozást követően akkor szabadul el a pokol, mikor Kevin elköveti azt a hibát, hogy az anyja előtt kéri meg Charlie kezét, aki nem átall igent mondani. Az anyós ekkor udvariasan magukra hagyja őket, és látótávolságon kívül, az ízlésesen berendezett nappaliban ötéves óvodásokat megszégyenító módon torkaszakadtából sikítani és toporzékolni kezd.

Az első sokk után hamar összeszedi magát, és Charlie módszeres kiutálásába fog. Rémes, barackszínű esküvői albummal lepi meg, mogyorót kever az allergiás menyasszony ételébe, a kanapén szundikáló lány mellé oson, és fura öltözékben, ordítva ráijeszt. Charlie végül felveszi a kesztyűt, első lépésben lenagyizza vőlegénye anyját. Kevin persze mit sem sejt a háta mögött dúló ádáz küzdelemről.

A Monster-in-law bemutatója 2005. május 6-án lesz.