A Közönséges bűnözők rendezője, Bryan Singer filmet forgat az utóbbi évek egyik legfurcsább bűnügyéből. Egy tizenéves fiút azért ítéltek el, mert saját meggyilkolására bujtotta fel az interneten megismert ifjú barátját.

A Warner Brothers megvásárolta a megfilmesítési jogokat Judy Bachrach U Want Me 2 Kill Him? című cikkéhez, amely a Vanity Fair februári számában jelent meg. Bachrach írása a 14 éves John bizarr esetét járta körül.

2003-ban a magányos, élénk fantáziával bíró tinédzser egy internetes chatszobában megismerkedett egy 16 éves fiúval. A világhálón keresztül rendkívül szoros kapcsolat alakult ki közöttük. Johnnak sikerült rábeszélnie barátját, hogy gyilkosságot kövessen el. Az idősebb fiú két késszúrással életveszélyesen megsebesítette áldozatát - aki maga John volt. A sebesüléseiből szerencsésen felépült fiú volt az első személy az Egyesült Királyságban, akit azért ítéltek el, mert saját meggyilkolására bujtott fel valakit.

A Warner Brothers stúdió az X-Man-filmeket jegyző Bryan Singert kérte föl rendezőnek. Az utóbbi években képregény-adaptációkban utazó filmes témavilágától nem áll messze a manipuláció, ez volt már a központi elem a Közönséges bűnözők-ben is, amelynek mellékszerepéért Kevin Spacey Oscar-díjat kapott. A cikk szerzője konzultánsként vesz majd részt a filmben.

A forgatás kezdési időpontja egyelőre bizonytalan. A rendező Superman-filmje márciusban kerül a mozikba, és Singer már elvállalta a Logan's Run című 1976-os scifi remake-jének rendezését is a Warner Brothers stúdiónál.