Filmre viszik Arthur Miller drámáját

2005.02.17. 17:45

Az Oscar-díjas Barry Levinson megfilmesíti Arthur Miller Pillantás a hídról című színdarabját. Az ügynök halála és A salemi boszorkányok Pulitzer-díjas szerzője a múlt héten hunyt el. A film egyik kulcsszerepére Scarlett Johanssont kérték fel. 

A Jó reggelt, Vietnam! és az Esőember Oscar-díjas alkotója, Barry Levinson rendezi Arthur Miller Pillantás a hídról című darabjának új filmváltozatát. A Lantaná-ból, A zenebirodalom visszavág-ból és Az ügyfél című thrillerből ismert Anthony LaPaglia játssza a dráma főszereplőjét, a brooklyni dokkmunkást, Eddie Carbonét. Frances McDormand, a Lángoló Mississippi mellékszerepéért Oscar-díjjal jutalmazott színésznő kapta a feleség szerepét. Az unokahúgot, akihez Eddie-t végzetes vonzalom fűzi, az Elveszett jelentés és a Leány gyöngy fülbevalóval sztárja, Scarlett Johansson alakítja.

A Pillantás a hídról filmadaptációja régi álma LaPagliának, aki elnyerte a rangos Tony-díjat Eddie színpadi alakításáért a Broadwayn. Az ausztráliai születésű színész  sokat tett azért, hogy elkészüljön a film. Ő szerezte meg Arthur Miller engedélyét a megfilmesítésre, és ő intézte el, hogy a forgatókönyv megírására Andrew Bovellt kérjék fel, aki a Lantana című thriller írta.

A színdarab első filmfeldogozását Sidney Lumet készítette a '60-as évek elején. A New York-i munkásosztály, azon belül az olasz közösség feszültségekkel teli viszonyait bemutató alkotást Az ügynök halála és A salemi boszorkányok mellett Miller legnagyobb művei közé szokták sorolni. A Pulitzer-díjas színműíró, aki valaha Marilyn Monroe férje volt, a múlt héten hunyt el 89 éves korában.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK