Felépült a robotvilág a neten

2005.02.18. 16:15

Nemsokára megérkezik Magyarországra a Jégkorszak alkotóinak új animációs filmje, a hatperces ízelítő pedig máris elérhető az interneten. A Robotok fantáziavilágában olyan sztárok kölcsönzik hangjukat a figuráknak, mint Robin Williams, Ewan McGregor és Halle Barry.

Március 24-én mutatják be Magyarországon a 20th Century Fox új animációs vígjátékát. A Robotok  rendezője a Jégkorszak-ot jegyző Oscar-díjas Chris Wedge lesz, aki ezúttal új alapokra helyezi az egész estés animációs film fogalmát. Ez lesz ugyanis a műfaj első olyan képviselője, amelyhez egyedi, teljes mértékben fantáziavilágot hoztak létre. A Robotok különleges univerzumát kizárólag mechanikus lények népesítik be.

A történet alapötlete a gyermekkönyvíró William Joycetól származik. Ewan McGregor hangján szólal meg a főhős, Rodney Copperbottom. A zseniális fiatal feltaláló arról álmodozik, hogy a robotok képesek lehetnek jobbá tenni a világot.

Halle Barry kölcsönzi a hangját Cappynek, a gyönyörű és belevaló robotlánynak, aki azonnal elbűvöli Rodneyt. A jó ügy ellen dolgozik Ratchet, az alávaló zsarnok, az utat tévesztett feltaláló, Bigweld és egy csapatnyi aszociális robot, akiket  Fender és Piper Pinwheeler vezet. Fender hangjában Robin Williamsre ismerhetünk.

A film hivatalos előzetesén kívül egy hosszabb részlet is elérhető az interneten. A hatperces ízelítőből kiderül, milyen gonoszul bánik Ratchet a beosztottjaival, hogy Fender valamilyen titokzatos módon kiforgatja önmagukból a robotokat, és mindenki Rodney segítségében bízik. A figurák nagyon változatosak, minden színben és formában láthatunk robotokat. Van, akinek időnként levehető a feje, van köztük sovány, és van, aki annyira kövér, hogy hatalmas hátsójával tekebábuként borogatja maga körül a többieket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK