Ezen a héten harcias marionettbábuk tanítják móresre a terroristákat Michael Moore-ral egyetemben. Robert De Niro kislánya képzeletbeli barátjával bújócskázik, J. M. Barrie megírja a Pán Pétert, Leonardo DiCaprio két felszállás között meghódítja Katharine Hepburnt, az eheti drogosfilmben pedig Mena Suvari egy paranoiás dealerrel telefonszexel.

The Aviator - 2004
Képek a filmből | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Magyar nyelvű honlap


Miről szól? Az Aviátor Howard Hughes, a különc hollywoodi milliomos életének korai szakaszát dolgozza fel.  A mozgalmas húsz év során Hughes filmeket készített, sorra nyitotta a kaszinókat, igazgatta apai örökségét, egy milliárdokat érő texasi vállalkozást, elcsábította korának legnagyobb szexszimbólumait, és óriási élvezettel hódolt szenvedélyének, a repülésnek. 

Ki a rendező? Az élő legendaként számon tartott Martin Scorsese, a Taxisofőr, a Krisztus utolsó megkísértése és a Dühöngő bika alkotója.

Kik a szereplők? Howard Hughest Leonardo DiCaprio alakítja. A milliomos világhírű szerelmét, Katharine Hepburnt Cate Blanchett játssza, akit az Elizabeth főszerepéért Oscar-díjra jelöltek. Ava Gardnert a Van Helsing-ből és a Pearl Harbor-ból ismert Kate Beckinsale személyesíti meg. Az Aviátor-ban szereplő sztárok sorát erősíti Alec Baldwin, a No Doubt szőke énekesnője, a nemrég szólókarrierbe kezdett Gwen Stefani, továbbá A Gyűrűk Ura-trilógia Zsákos Bilbóját alakító Ian Holm, Willem Dafoe, a rendező egyik kedvenc színésze, aki olyan filmekben játszott, mint Az angol beteg és a Krisztus utolsó megkísértése, valamint Jude Law, aki legutóbb az Alfie-ban törte össze a női szíveket.

Még valami? Az Aviátor három Arany Glóbusz-díjat nyert, és tizenegy kategóriában jelölték Oscarra. Ez lehet az első alkalom, hogy az öt díjra nem váltott jelölés után Martin Scorsese végre hazaviheti a legjobb rendezőnek járó, régóta megérdemelt szobrocskát.