Holtomiglan, holtodiglan

2005.02.24. 15:59

Nap, mint nap tele a bulvársajtó és a televíziós műsorok híres félrelépésekkel. Legyen szó David Beckhamről, Brad Pittről, Károly hercegről, Csisztu Zsuzsáról, Geszti Péterről, Big Brother Zsanettről, vagy Jóskapistáról a Mónika showból - az embereket mindig érdekli, hogy ki kinek okozott fájdalmat egy kalanddal. A témára már élvezettel rácuppant a televíziós valóságshow műfaj, de jelenleg a mozikban is látható hollywoodi szereposztással A kísértés, melynek kapcsán áttekintjük azokat a filmeket, ahol a házastársak egy-egy félrelépése döntő hatással bír a szereplők további sorsára nézve.

Rendező: Mike Nichols
Szereplők: Jude Law, Julia Roberts, Natalie Portman, Clive Owen

Forrás: InterCom
Nézz még több képet a filmből! | A film előzetese

Ki szarvaz fel kit?: Mindenki mindenkit - nemes egyszerűséggel. A dupla párcserében ugyan senki sem leli örömét, a néző a legkevésbé, amikor már szinte fájdalmasan mesterkélt párbeszédekkel és nemlétező érzelmek fitogtatásával büntetik egymást a szereplők. A színpadi verzióban még megbocsájthatóak voltak a patetikus kitörések, de Julia, Jude, Clive és Natalie szájából egyszerűen hiteltelenek.

A helyzet elmérgesedik: "Kedvcsinálóként" Julia Roberts ahogyan még sohasem hallottuk: " Larry: Élvezed, amikor leszophatod? Anna: Igen! Larry: Szereted a farkát? Anna: Imádom! Larry: Szereted, ha az arcodra élvez? Anna: Igen! Larry: Milyen íze van?  Anna: Pont olyan, mint a tiednek, csak édesebb! Larry: Ez az, végre! Köszönöm! Köszönöm az őszinteségedet. Most pedig takarodj és dögölj meg te rohadt kurva!" - hangzik a fiatal házasok civódása.
 
Erkölcsi győztes: A rendező megváltoztatta a színdarab végét és egyik szereplőjét voltaképpen felmenti a felelősség alól, ezt kár lenne lelőni, mert aranyos csavar az egyébként bosszantó film végén. Mindenesetre a Közelebb egy olyan történet, amelyben minden szereplő teljességgel antipatikus és megérdemli a sorsát - talán ez a hűtlenség legnagyobb tanulsága.

Előző
Következő