Míg a sztárhóhérrá avanzsált Gangxta Zolee bárdja emberi nyakakra, Penge ezúttal magára Drakulára sújt le. Az e heti harmadik premierfilm komolyabb húrokat penget, a friss Oscar-díjas spanyol dráma egy igaz történet bemutatásával a kegyes halál dilemmájára keresi a választ.

Mar adentro - 2004
Képek a filmből | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlapMiről szól? Ramón egy súlyos balesetben nyaktól lefelé megbénul. Kilátástalan jogi küzdelembe fog, hogy engedélyezzék az eutanáziát, ami megszabadítaná a szenvedéstől.

Ki a rendező? A belső tenger rendezője a Nicole Kidman főszereplésével készült Más-világ című thrillert is jegyző Alejandro Amenábar.

Kik a szereplők? A főszereplő, a Mielőtt leszáll az éj főszerepéért 2001-ben Oscar-díjra jelölt Javier Bardem negyedszerre nyerte el a legjobb színész Goya-díját A belső tenger-ben nyújtott alakításáért. A fiatal színész olyan filmekben játszott korábban, mint az Eleven hús vagy a Táncos a házban című dráma John Malkovich rendezésében. A Ramón mellé álló ügyvédnőt a Beszélj hozzá-ból ismert Lola Duenas személyesíti meg, aki szintén Goya-díjat kapott a figura megformálásáért. A másik női főszerepet Belen Rueda játssza, aki eddig spanyol televíziósorozatokban szerepelt.

Még valami? A belső tenger 14 kategóriában nyerte el a Goya-díjat, Spanyolország legrangosabb filmes elismerését, tavaly megkapta a szakmai zsűri fődíját a velencei filmfesztiválon, február 27-én pedig a legjobb külföldi filmnek járó Oscar-díjjal koronázta meg sikereit az igaz történeten alapuló dráma.