Michael Bay, az Armageddon és a Pearl Harbor alkotója rendezi a The Island című akció-thrillert Ewan McGregorral és Scarlett Johanssonnal a főszerepben. A nem túl távoli jövőben játszódó film főhőse rádöbben, hogy valójában klón, akit azért hoztak létre, hogy egy emberi lény élő szervtartaléka legyen.

Az újkori Csillagok háborúja-trilógiasztárja, Ewan McGregor játssza a 21. század közepén játszódó The Island című film főhősét, Lincoln Six-Echót, aki egy utópisztikus, zárt intézményben él társaival. Mint a szigorúan ellenőrzött környezet minden lakója, Lincoln is abban reménykedik, hogy egyszer őt választják ki, és elmehet a titokzatos szigetre, amely állítólag az utolsó szennyezésmentes terület a bolygón. Egy nap Lincoln ráébred, hogy minden, amit korábban tudni vélt önmagáról, hazugság volt.

Világossá válik számára, hogy az épület összes lakója valójában klón, akiket csak azért hoztak létre, hogy emberi párjuk számára élő vese- és egyéb belsőszerv-tartalékot biztosítsanak. Lincoln megérti, hogy csak idő kérdése, mikor használják föl őket, ezért megszökik a gyönyörű Jordan Two-Deltával, akit Scarlett Johansson alakít. A hatóság azonnal üldözőbe veszi őket, egyetlen esélyük, ha mielőbb megtalálják készítőiket.

A The Island rendezője az Armageddon-t és a Pearl Harbor-t jegyző Michael Bay. A forgatókönyvet az Alias című tévésorozatot jegyző Alex Kurtzman és Roberto Orci írják, akik nemrég készítették el a The Legend of Zorro szkriptjét is.

A Lincolnékra vadászó biztonsági őrök főnökét Djimon Hounsou játssza, akit Oscarra jelöltek az Amerikában mellékszerepéért. Az Armageddon-ból ismert Steve Buscemi alakítja Lincoln barátját, aki a szervezetnek dolgozik. Michael Clarke Duncan - aki szintén szerepelt az Armageddon-ban - személyesíti meg a kiválasztottat, akit a szigetre küldenek. A filmben feltűnik Sean Bean is, akit legutóbb A nemzet aranyá-ban láthattunk.

Az interneten elérhető egy rövidfilm, amelyben az alkotók beszélnek a produkcióról. McGregor egy lakókocsi lépcsőjén ücsörögve elmeséli, hogy milyen elgondolkozatónak tartja a klón-témát, hogy milyen kihívásokkal kellett szembenéznie a forgatáson, és néhány érdekes részletet is megemlít Lincoln eredetijéről, a valódi emberről, akit szintén ő játszik. A rendező azt ecseteli, hogy miért különb a The Island, mint a többi akciófilm, és ő is megfogalmazza gondolatait a klónozásról. Ezenkívül meg lehet nézni egy izgalmas verekedős jelenet felvételét, a valóban látványos díszleteket, Scarlett Johanssont testhez simuló fehér kezeslábasban, és megszólal Sean Bean is.

 A The Island című filmet 2005. július 22-én mutatják be Amerikában.