A Ponyvaregény rendezője szeretné fölvenni a Kristály-tavi mészárlások fonalát. Quentin Tarantino a Péntek 13 című kultuszhorror-széria legújabb darabjának elkészítéséről tárgyal a New Line Cinema vezetőivel.

Quentin Tarantino szeretné elkészíti a maga verzióját a Péntek 13-ból, ő írná és rendezné a klasszikus horrorszéria legújabb darabját. Tarantino már megkezdte a tárgyalásokat a New Line Cinemával, még a héten találkozni fog a stúdió vezetőivel.

1980-ban mutatták be az eredeti Péntek 13-at, amelyben könyörtelen sorozatgyilkos szedte áldozatait a Kristály-tavi Kempingben nyaraló vidám tizenévesek között. A mészárlás hátterében egy tizenegy évvel ezelőtti tragédia állt, Jason, a hajdani üdülőtábor kis lakója a felügyelők nemtörődömsége miatt belefulladt a Kristály-tóba.

A halottaiból feltámadt, bosszúéhes Jason Voorhees ámokfutása kilenc folytatást ért meg, a tizedik rész 2001-ben készült el. 2003-ban leforgatták a Freddy vs. Jason című horrort, amelyben Jason a Rémálom az Elm utcában karmos kezű teremtményével mérte össze az erejét. A New Line Cinema ehhez is akart folytatást készíteni, amelybe belevonták volna Az erdő szelleme sztárját, Asht is, de nem tudtak megegyezni a film jogait birtokló Sam Raimivel.

A bennfentesek szerint a Ponyvaregény és a Kill Bill rendezője régóta mondogatta, hogy szívesen eljátszana egy kicsit az egyik klasszikus mozirém alakjával. Ha valóban leforgathatja a legújabb Péntek 13-filmet, ez lesz az első alkalom, hogy Tarantino a Miramax stúdión kívül dolgozik.