Ezen a héten nyomasztó dolgok történnek a mozikban. Átkot szórnak egy amerikai cserediákra, Jim Carrey árva gyerekeket kínoz, és egy sanyarú sorsú bokszolólány Clint Eastwood irányítása alatt vért izzadva küzd a győzelemért. Aki ezek után egy kis vidámságra vágyik, meghallgathatja Will Smith, a randiguru csajozási tanácsait.

Million Dollar Baby - 2004
Képek a filmből | Előzetes | Hivatalos honlap | Hol/mikor játsszák


Miről szól? A nehéz sorsú Maggie Fitzgerald legnagyobb álma, hogy bokszbajnoknő lehessen, ezért addig ostromolja kitartóan a nagy múltú edzőt, amíg az el nem vállalja felkészítését. A két magányos ember között a hiányzó családi szeretetet pótló, szoros kötelék alakul ki.

Ki a rendező? Clint Eastwood, aki a Nincs bocsánat 1992-es győzelme után most másodszor vehette át a legjobb rendezőnek járó Oscart.

Kik a szereplők? A fiúk nem sírnak-ért Oscar-díjjal jutalmazott Hilary Swank játssza az elszánt bokszolónőt, aki valóra váltja álmát edzője segítségével, akit a westernműfaj legendás megújítója, Clint Eastwood alakít. A tréner régi barátjaként nyújtott alakításáért Oscarral jutalmazták Morgan Freemant, akit korábban már három alkalommal, a Miss Daisy sofőrjé-ért, A remény rabjai-ért és a Hamis riport című krimiért is jelöltek a díjra.

Még valami? Hilary Swank nem csak Maggie szerepében, hanem a való életben is bizonyítani szerette volna rátermettségét Clint Eastwoodnak, ezért hallgatott a kemény felkészülés során szerzett életveszélyes vérmérgezéséről, nehogy a puhánysága miatt másra bízzák a bokszolónő megformálását. Erőfeszítése megtérült, a film begyűjtötte a négy legfontosabb Oscar-díjat, köztük a legjobb színésznőnek járó aranyszobrocskát is.

További olvasnivaló:Semmi fakszni, bébi! - Gyárfás Dóra kritikája a filmről