Az Aviátorban napjaink világsztárjai a 20-as, 30-as évek világsztárjait alakítják, Jean Harlow-t például a No Doubttal, majd szólóban hírnevet szerzett Gwen Stefani kelti életre. Ez persze korántsem az első eset, hogy egy-egy popénekes számára szűknek bizonyult volna a színpad és az MTV képernyője. Említhetnénk a Spice Girls, Britney vagy Mariah Carey szánalmas próbálkozásait, de összeállításunkban inkább azokra az előadókra koncentrálunk, akik éppúgy csillogtak a széles vásznon, mint a videoklipekben.

A legjobb tízben kicsit erős lenne szerepeltetni Madonnát, aki ötször annyi filmes buktát halmozott fel, mint sikert. De egy különdíjat mindenképpen megérdemel a kitartásáért, hiszen két évtizede folyamatosan a sárba tiporják színésznői próbálkozásait a kritikusok és a nézők egyaránt, de a konok díva juszt is be akarja bizonyítani, hogy a filmcsillagok közt is helye van. Sikertelenségének a titka, hogy míg a videoklipjeiben számtalan átváltozást és stílust bevesznek tőle a rajongók, addig erőteljes egyénisége olyannyira rátelepszik filmbeli szerepeire, hogy meg is fojtja azokat.

Forrás: [origo]

A Ki ez a lány?-ban, a Dick Tracy-ben, A tanú testé-ben vagy éppen a Hullámhegy-ben ezért egy percig sem sikerül karaktert teremtenie - a néző végig tudja, hogy csak Madonnát látja bohóckodni. Valószínűleg éppen emiatt csak háromszor sikerült emlékezeteset alkotnia a filmvásznon: amikor a szerep leginkább közel állt a saját egyéniségéhez. Leginkább azt a gátlástalan, szuggessztív egyéniségét szerettük, amelyik a Kétségbeesve keresem Susant-ban teljesedhetett ki, de szórakoztató mellékszerepet alakított Geena Davis és Tom Hanks oldalán is a Micsoda csapat!-ban. Ambiciózus álomprojektjében, az Evitá-ban tisztességgel helytállt, és legközelebb is újra musicalben láthatjuk, a Hello Suckers címűben.

Sláger: Into the groove (Kétségbeesve keresem Susant) - Hallgasd meg!