Bill Murray, Cate Blanchett, Owen Wilson és Anjelica Huston idegenvezetésével egy szürreális mesevilág színpompás teremtményeiben gyönyörködhet, amennyiben helyesen válaszolt egyszerű kérdésünkre és a szerencse is Önnek kedvezett. Ellenőrizze a vendéglistát!

Az okostojás-t és a Tenenbaum, a háziátok című komédiát jegyző Wes Anderson új filmje ismét a család és a szerelem mulatságos, mégis emberi ábrázolására, no meg az extrém szereplőkre épül. Az Édes vízi élet főhőse a kiégett óceánkutató, Steve Zissou, aki élete legnagyobb küldetésére indul. Bosszút akar állni a jaguárcápán, amely elragadta kutatótársát, Estebant. Vele tart zseniális felesége, Eleanor Zissou, legfőbb riválisa, egy terhes újságírónő és egy német mérnök. A Belafonte hajó legénységéhez tartozik még a hiteltársaság beépített embere, egy zeneszerző-fizikus, a hetvenes éveit taposó menedzser, a David Bowie-dalokat portugálul éneklő biztonsági szakember és a jóképű Ned Plimpton, aki a semmiből bukkant elő, de azt állítja, hogy Zissou fia.


Az utánozhatatlan mélytengeri dokumentumfilmjeiről híres Zissou alakja régóta foglalkoztatja Andersont, aki már az egyetemi évei alatt írt egy novellát a tudósról, a Nedet alakító Owen Wilson pedig az ő példáján felbuzdulva maga is felfedező szeretett volna lenni gyermekkorában.

Zissout Bill Murray, feleségét az Oscar-díjas Anjelica Huston alakítja. Jeff Goldblum játssza a sikeres óceanográfust, aki nem csak azzal húzza ki a gyufát Zissounál, hogy sikeresebb és nagyobb a hajója, de ő Eleanor egykori hitvese is. A friss Oscar-díjas Cate Blanchett számára különösen testhezálló volt az apa és fiú szívét egyaránt megdobogtató újságírónő szerepe, mivel a forgatás alatt derült ki, hogy ő is gyermeket vár. A mérnök szerepében a Krisztus utolsó megkísértésé-ben nyújtott drámai alakításáról híres Williem Dafoe csillogtatta meg komikusi képességeit.

Anderson nem csak a színészeit válogatta össze gondosan, a stáb többi tagja is a legjobbak közül került ki. A jelmezek a kétszeres Oscar-díjas Milena Canonero munkáját dicsérik, a művészeti vezető Stefano Maria Ortolani pedig korábban Martin Scorsese New York bandái című filmjén dolgozott.

A víz alatti környezet szürreális látványvilágának megteremtéséhez a stoptrükk technológiában jártas, díjnyertes Henry Selick (Karácsonyi lidércnyomás) animátort szerződtették. Néhány tengeri lény teljesen az alkotók fantáziaszüleménye, a többieket valós állatok ihlették. A cukorkaszínekben pompázó rákocskák, az arany barrakuda és társaik teszik meseszerűvé, mégis a hihetőség határán egyensúlyozóvá az Édes vízi élet-et.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés az A) válasz volt:

A Tenenbaum, a háziátok című végtelenül vicces alkotásban Gwyneth Paltrow játszotta Bill Murray feleségét.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt március 23-án szerdán 20 órára a Hollywood Multiplex Lurdy Ház mozi 10-es termébe (1097 Budapest, Mester utca és Könyves Kálmán körút sarok):

Adamik Zsolt, Almási Antal, Barczi Imre, Barla Gréta, Bauer Petra, Becseics Dusánka, Benedek Júlia, Benke Zsuzsanna, Bolla Sándor, Boór Beáta, Budai Dóra, Budai Dóra, Chorle Eszter, Csillik Anita, Csuri Csaba, Danku Tamás, dr. Mihályfi Péter, Éberling László, Egyedi Péter, Emrich Bernadett, Engel Eszter, Fekete Katalin, Fogarasiné Pécsi Éva, Gál Andrea, Garas Sándor, Gárdos János, Gombos Katalin, Gresz Anita, Gulya Zsófia, Gyökösi Balázs, Hajas Györgyi, Hajós Rebeka, Hrubi Márton, Izsó Zsófia, Janács Szilvia, Jantsek Patrícia, Juhász László, Kámán Kincső, Kanta Anita, Károssy Fruzsina, Kaucsek Botond, Kelemen Edina, Kenéz Krisztina, Kerek Géza, Klacsán Csaba, Kohári Katalin, Kondár Kata, Kopasz Zsolt, Kökönyei Rita, Kömőcsy  Anikó, Kroboth Jenő , Kunkli Zoltán, Laszlovszky Tamás, Lengyel Gábor, Lobo Tomia, Lottenhauer Tivadar, Mácsay Anikó, Magyar Balázs, Makai Szilvia, Makár Fanni, Mártai Mátyás, Menesdorfer Barbara, Molnár Mátyás, Nádudvari Noémi, Nagy Ádám, Nagy Nóra, Novotta Ferenc, Ollosi Ottó, Orbán Olga, Ördögh Katalin, Paál Péter, Paveszka Dóra, Piller Ágnes, Rátfai Szilvia, Ravasz Ildikó, Rendes Mihály, Rudolf Beáta, Rummel Ákos, Sáfrány Katalin, Samai Zsanett, Sastinszky Dániel, Schlezák Krisztina, Serfőző József, Singhoffer Orsolya, Stáhly Kata, Stroján József, Sujbert Anna, Suri Gabriella, Szabó András, Szatmári Zsolt, Szeitz Gabor, Szóládi István, Takács Ágnes, Tamási Tímea, Teket Tina, Vágvölgyi Balázs, Varga Kristóf, Vetró Gábor, Zádori Viktória, Zsebenci Klopédia, Zsukotynszky Krisztina

Amennyiben nem látja nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!