Szexbotrány Bollywoodban

2005.03.17. 11:41

Az indiai filmfőváros élete felbolydult, miután az egyik legismertebb helyi színészt filmre vették, amint szereposztó díványon ajánlott munkát egy színésznőnek.

A leggyakrabban gonosz szerepeket alakító Sakti Kapurról bebizonyosodhat, hogy a valós életben sem riad vissza attól, hogy sötét alakként viselkedjen. Az egyik tévétársaság egy női álriporter segítségével felvételt készített a férfiról, aki szexuális szolgáltatásokért cserébe megígérte a hölgynek, hogy előrébb mozdítja színésznői karrierjét.

Bollywoodban már évek óta terjengtek pletykák a szereposztó díványok működéséről, azonban semmi kézzelfogható bizonyíték nem támasztotta alá ezeket a mendemondákat. A most elkészült botrányos felvételt egy leleplezésekre specializálódott új tévécsatorna emberei készítették. Kapur szerint félreértés történt, s őt csőbe húzták.

A felvételen állítólag Kapur látható mumbaibeli hotelszobájában, amint azt mondja az álriporternek: "Szeretkezni akarok veled! És ha előrébb akarsz jutni ebben a szakmában, azt kell tenned, amit én mondok."

A 40 perces felvétel tanúsága szerint Kapur ígéretet tesz a nőnek, hogy beíratja különböző színészképző és táncórákra, majd bemutatja néhány jó nevű rendezőnek. A férfi megemlít három indiai színésznőt, akik állítólag szerepekért cserébe lefeküdtek elismert producerekkel és rendezőkkel. Kapoor gálánsan csupán "egyszeri alkalomra" kéri az álriportert.

A színész a Reuters hírügynökségnek nyilatkozva bocsánatot kért az említett színésznőktől, hozzátéve: "Felháborítónak tartom, hogy így csőbe húzzanak valakit."

Az India TV névre keresztelt csatorna már most hatalmas népszerűségnek örvend leleplező riportjai miatt. Az elmúlt két hónapban többek között hindu vallási vezetők szexuális zaklatásairól, illetve örömlányok szolgáltatásait igénybe vevő parlamenti képviselőkről készült felvételekt mutattak be.

A Kapurról készült felvétel hatalmas vihart kavart a filmfővárosban. A film- és tv-producerek ligája közleményt adott ki, amelyben óva inti tagjait attól, hogy "Sakti Kapurral bármiféle szakmai kapcsolatba lépjenek".

Az iparág vezetői szerint a csatorna bolhából csinált elefántot. Mahes Bhatt producer szerint a szereposztó dívány jelensége Bollywood legkevésbé leplezett titka.

"A rothadás belülről esz minket" - mondta a filmes, majd hozzátette, véleménye szerint Kapurt csupán pénzbüntetéssel kellene büntetni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK