Tom Cruise-ba nem üt a mennykő

2005.03.18. 12:35

Csak júniusban szabadítja rá Steven Spielberg a marslakókat a gyanútlan moziközönségre, de felkerült a netre a Világok harca második teaser előzetese is, amely a várakozás idejére újabb ínyencségekkel látja el az érdeklődőket.

Még több, mint három hónapot kell várni H. G. Wells kultuszregényének Spielberg-féle adaptációjára, Tom Cruise-zal, Tim Robbinsszal és Dakota Fanningel a főszerepben. A forgalmazók azonban nem hagyják lankadni a rajongók érdeklődését, a teaser előzetes és a Super Bowl szünetében bemutatott kedvcsináló után újabb filmmorzsákat helyeztek el a világhálón.

Az új előzetesben ízelítőt kapunk Tom Cruise személyiségfejlődéséből, a főhős a film elején hétköznapi fizikai munkásként jelenik meg, egy exfeleséggel és két gyerekkel. Kicsit megbízhatatlan, olyan, mintha maga is egy nagy gyerek lenne, de aztán különös események veszik kezdetüket. Először a kertben, aztán az utcán gyúlnak különös fények, később Tom és nem kevésbé kíváncsi szomszédai dermedten bámulják a járdán keletkezett hatalmas lyukat, ami a villámok után maradt.

"Még sohasem láttam ennyi villámot egy helyre becsapni" - jegyzi meg valaki a furcsa jelenségről. "Valami van odalenn. És mozog."

Ezután végleg elszabadul a pokol. Robbanó dolgok hullanak az utcára, az emberek futnak az életükért. Tom családjával  kapkodva kimenekül a házból. Ahogy az előző teaser előzetesben is láttuk, elkötnek egy autót, és maguk mögött hagyják a pusztulást a házuk mögött húzódó autópályán. Innentől gyors ütemben futó pillanatok sorjáznak, Tom eltakarja a lánya szemét, karjában tartva őt elrohan vele egy lezuhanó repülőgép mellett, valami olyasmire dermed meredten a menekülők sokaságával egyetemben, ami kívül esik a kamera látószögén.

Ha mindez nem lenne elég, akinek elég éles a szeme, elkaphatja azt a rövidke jelenetet, amely az idegenek első megpillantását ígéri. Mikor egy autókkal és utasokkal teli hajót megtámad valami a sötétség leple alatt, egy árnyék látható a kép tetején, a marslakók anyahajója.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK