Ha szeretné premier előtt, ingyen megnézni a Szerelemre hangolvát a fantasztikum világában továbbfűző új Wong Kar-wai filmet, vegyen részt az [origo] filmklub legújabb játékában! Ha önnek kedvez a szerencse, hamarosan megtudhatja, hogy az időutazás segít-e a szerelmeseken a 2046 című filmben.

A 2046 című sci-fi a Szerelemre hangolva című keserédes szerelmi történetet fűzi tovább. A kritikusok és a nézők körében egyaránt világszerte hatalmas sikert aratott film színhelye a 2046-os számú hotelszoba volt, ott hozta össze a sors Su Lizhent, a titkárnőt és Chow Mo-Want, az újságírót, akiknek házastársaik egymással folytattak titkos viszonyt. A két ember között lassanként mély vonzalom alakult ki, de sohasem lépték át a plátói szerelem határát, mert nem akartak olyanná válni, mint hűtlen párjaik. Chow szabadidejében regényt írt, ezen a könyvön keresztül kapcsolódik a 2046 az eredeti filmhez. A mű egy vonatról szól, ami 2046-ba repíti utasait, ahol azok állítólag megtalálhatják elveszett emlékeiket, csakhogy a jövőből még senki sem tért vissza, hogy beszámolhasson az ott tapasztaltakról. Wong Kar-wai új sci-fijében Chow felszáll a vonatra, eljut 2046-ba, és visszafordul, hogy megváltoztassa a múltját.


A Szerelemre hangolva férfi főszereplője, A Szigorúan piszkos ügyek-trilógiából ismert Tony Leung visszatér Chow szerepében. Az eredeti filmben Lizhent Maggie Cheung, az egykori szépségkirálynő alakította, akit 2004-ben a legjobb színésznőnek választottak Cannes-ben a Clean című filmjéért. Ő ezúttal csak egy kisebb szerep erejéig tűnik fel, a női főhőst - a szép androidot - Gong Li játssza, aki a Vörös lámpások és az Isten veled, ágyasom! című filmekből lehet ismerős. Szintén android-szerepben tűnik fel Faye Wong, az egyik legnépszerűbb ázsiai popénekesnő, és a Tigris és sárkány-ból ismert Csen Csang és a tévésorozat-sztár Takuya Kimura is szerepel a filmben. A 2046-ban játszik a bájos Ziyi Zhang is, aki a Hős című filmmel tett szert nemzetközi hírnévre, és hamarosan Magyarországon is látható lesz a Titanic filmfesztiválon a Repülő tőrök klánja című új mozija.

A Bukott angyalkák és a Csungking expressz alkotója, Wong Kar-wai nagy sikert aratott az [origo] tékából is letölthető Szerelemre hangolvá-val Cannes-ban. Tony Leungot a legjobb színésznek járó díjjal jutalmazták alakításáért, a film operatőre és vágója pedig a technikai nagydíjat nyerte el. A rendező hongkongi-kínai-német-francia koprodukcióban készítette el a 2046-ot, amelyet a tavalyi cannes-i filmfesztivál nagy esélyesének tartottak, az Oldboy csak hajszálnyi előnnyel elhalászta el előle az Arany Pálmát.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtés a C) válasz volt:

A Csungking Expressz című filmben a The Mamas and the Papas együttes California Dreamin' című száma hangzik el számos alkalommal.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt április 13-án szerdán 20 órára a Művész mozi Chaplin termébe (1066, Budapest, Teréz krt. 30.):

Ács Kornélia, Bagoly Andrea, Balázsy István, Bálint Szilvia, Barla Viktor, Bognár Gábor, Boór Beáta, Chorle Eszter, Csada Péter, Dörnyei Beáta, Farkas Renáta, Fejér Péter, Félegyházi Irina, Gábor Miklós, Győry Gábor, Hajósovics Szandra, Halász Péter, Hangay János, Hecz Katalin, Hegyesi Adrienn, Hölgyesi Györgyi, Janács Gabriella, Joánovits Miklós, Kádár Zita, Kovács György, Kövesdy Árpád, Kundra Noémi, Magyar Balázs, Makár Fanni, Malinás Krisztina, Miriszlai Csilla, Móri Nikolett, Ms. Eszti, Murányi Linda Eszter, Orbán László, Orbán Mariann, Orbán Olga, Pach Judit, Páhy Attila, Pelsőczi Viktória, Pocok, Rigó Csaba, Róbert Júlia, Sastinszky Dániel, Schultz Ágnes, Sillinger Annamária, Sólyom Orsolya, Szabó Vanda, Szárnyaló Sas, Takács Szilvia, Tasi Péter, Tóth Andrea, Tóth Balázs, Tóth István, Török Andrea, Ungár Erika, Vadász Attila, Valentinyi Edit, Varga Vica, Wanger Alexandra, Wrobel Orsolya, Zengő Tibor

Amennyiben nem látja nevét a fenti listában, ne csüggedjen, még rengeteg alkalma lesz az ingyen mozizásra!