Ben Affleck játszhatja John McClane fiát a Drágán add az életed! legújabb folytatásában. Bruce Willis szívesen látná őt a szerepben, mivel az Armageddon forgatásán nagyon megkedvelték egymást.

Ben Affleck következő filmjéről, a Truth, Justice and the American Way című thrillerről beszélt a The Shirley Oracle nevű lapnak adott interjúban, mikor elejtette, hogy valószínűleg ő játssza majd Bruce Willis fiát a Drágán add az életed!-sorozat negyedik darabjában, melyet az első és a harmadik részt is jegyző John McTiernan rendez.  

A két színész közös filmjük, az Armageddon forgatásán barátkozott össze 1998-ban. Akkor Willis elhatározta, hogy fog még együtt dolgozni Affleckkel, meg is invitálta A Nap könnyei című akció-thrillerbe, de fiatal kollégája nem tudott részt venni ebben a produkcióban, ezért a közös munka elhalasztódott. 

Nemrég azonban kikérték Willis véleményét arról, hogy kit tudna elképzelni fiaként a Drágán add az életed!-széria legújabb részében, így Jennifer Lopez exvőlegénye hamarosan John McClane oldalán leckéztetheti meg a gonosztevőket. Bár az iMDb értesülései szerint a filmben a nyugdíjba vonult főhős a lányával nyaral, mikor ismét terroristákba botlik, nem nehéz elképzelni, hogy az apa-lánya párost apa-fiúra cserélik föl az alkotók.

Affleck sűrű időszaknak néz elébe, ugyanis a közeljövőre tervezi rendezői debütálását is a Gone, Baby Gone című filmmel, melyet a Titokzatos folyó írója, Dennis Lehane regényéből adaptál. A film két magándetektívről szól, akik Boston munkásosztály lakta vidékén próbálnak rátalálni egy négyéves kislányra, akit elraboltak. A filmben Affleck a színészből lett rendezők szokásával ellentétben nem vállalt szerepet. A forgatás ősszel kezdődik Bostonban.