Ezen a héten újra megnézhetjük a húsvét alkalmából ismét aktuálissá vált A passiót, és megtudhatjuk, milyen Dallas, ha egy szeméttelep mellett fekszik. Megismerkedhetünk a robotok városával, Bill Murray elvezet a fantázialényekkel benépesített víz alatti birodalomba, és a Csillagok háborúja új epizódjáig tartó hosszú várakozást is megkönnyítheti kissé A zűrhajó című sci-fi paródia.

The Life Aquatic with Steve Zissou - 2004
Képek a filmből | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap


Miről szól? A kiégett óceánkutató a társát felzabáló jaguárcápa nyomába ered Belafonte nevű hajóján, bosszúhadjáratára a világ talán legtarkább legénysége kíséri el.

Ki a rendező? Az Édes vízi élet rendezője Az okostojás-t és a Tenenbaum, a háziátok című komédiát jegyző Wes Anderson. A filmest régóta foglakoztatja Steve Zissou élete, már az egyetemi évei alatt írt egy novellát a híres tudósról.

Kik a szereplők? Zissout Bill Murray, feleségét, Eleanort az Oscar-díjas Anjelica Huston alakítja. A kutató fiának szerepében Owen Wilson, a Zoolander - A trendkívüli és a Starsky és Hutch komikus sztárja látható. Jeff Goldblum játssza az óceanográfus riválisát, Eleanor exférjét. A terhes újságírónőt a friss Oscar-díjas Cate Blanchett személyesíti meg, aki a forgatás alatt tudta meg, hogy maga is gyermeket vár. A vígjátéban feltűnik Williem Dafoe is, aki a Krisztus utolsó megkísértésé-nek drámai címszerepe után ezúttal személyiségének humoros oldalát is megmutatja.

Még valami? A víz alatti környezet szürreális látványvilágának megteremtéséhez stoptrükk technológiát alkalmaztak, a legtöbb tengeri lény teljesen az alkotók fantáziaszüleménye. A jelmezek a kétszeres Oscar-díjas Milena Canonero munkáját dicsérik.

További olvasnivaló: Édes élet Wes haverommal - Gyárfás Dóra szerelmet vall Wes Andersonnak