Mr. Bean visszatér

2005.03.29. 14:30

Mr. Bean megformálója, Rowan Atkinson szeretné elkészíteni a második egész estés Bean-filmet. Az utánozhatatlan arcjátékáról elhíresült színésznek a kortárs angol színházi élet egyik legnagyobb alakja, Simon McBurney lesz a segítségére.

Rowan Atkinson, az angol humor Mr. Bean névvel fémjelezett gyöngyszemének megszemélyesítője úgy érzi, elérkezett az idő Bean újbóli színre lépéséhez. Az ügy érdekében megnyerte magának Simon McBurney színész-rendezőt, a Theatre de Complicité nevű színitársulat vezetőjét, hogy elkészítsék a második nagy Mr. Bean-filmet, melynek forgatása már jövőre elkezdődhet.

Richard Curtis író fejéből pattant ki a mérhetetlenül infantilis, mégis szerethető figura, aki televíziósorozatban, rajzfilmen és mozivásznon egyaránt sikert sikerre halmozott. Az 1997-es Bean - Az igazi katasztrófafilm című produkcióban Bean a Királyi Nemzeti Galéria dolgozójaként keveredett bajba.

Simon McBurney társulata a kilencvenes években úttörő szerepet töltött be az angol színjátszásban. A rendező intellektuális témákat ötvöz humoros elemekkel, a nevéhez fűződő egyik legismertebb darab A Minute Too Late című alkotás, amely pantomimra, helyzetkomikumra és Buster Keaton-stílusú gegekre épül.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK