Női bokszolók, kung-fu sztárok, torreádorok és akcióhősök lepték el a vásznat az utóbbi két évtizedben, esetükben a "gyengébbik nem" kifejezés teljességgel értelmét veszítette. A Millió dolláros bébi Oscar-díjas női alakításához hasonlóan a tökös filmhősnők esetében mindig ott a dráma is az akció mögött. Lássuk a filmvászon legfittebb amazonjainak tízes listáját, akiknél egy fenékbe csípős udvarlással simán húzhatjuk a rövidebbet!

Quentin Tarantino forgatókönyvében a korábbi call-girl ("Nem kurva, hanem call-girl! Nem ugyanaz!") minden bajok forrása, aki bájosan mosolyog, míg újdonsült kedvesére rászabadul az alvilág. Egy motelszobában azonban Alabama is kimutatja a foga fehérjét, amikor a James Gandolfini alakította gengszert szanaszét veri a legkülönbözőbb segédeszközökkel.

Forrás: [origo]

Fontos tudni, hogy Tarantino eredeti forgatókönyvét két részletben adták el, majd a Ponyvaregény-ben ő maga is visszanyúlt a legtöbb alapötlethez, így voltaképpen a Született gyilkosok Malloryja (Juliette Lewis) és a Ponyvaregény Honeybunnyja (Amanda Plummer) is Alabama alteregói.

Legfőbb fegyverei: svájci katonai bicska, Elvis-fejszobor, tévé, sampon, fürdőszobaablak, porcelán WC-ülőke, hajspray + öngyújtó, revolver