Lolita csábítója lesz Superman főnöke

2005.04.05. 14:01

A Lolitából és A kilencedik kapuból ismert Frank Langella játssza Superman főnökét a képregény új, Brian Singer-féle adaptációjában. A Superman Returnsben a Daily Planet főszerkesztőjének lesz egy fia is, aki szemet vet Lois Lane-re.

Frank Langella csatlakozott a Superman Returns szereplőgárdájához, ő alakítja majd Perry White-ot, a Daily Planet nevű napilap főszerkesztőjét, akinek az irányítása alatt riporterkedik Superman alteregója, Clark Kent és Lois Lane. Langella játszotta Nabokov regényének 1997-es filmváltozatában a pedofil Humbert Humbert riválisát, Clare Quiltyt, akiért Lolita elhagyta nevelőapját.

A szerepet eredetileg Hugh Laurie-ra osztották, de a Stuart Little, kisegér sztárja nem tudta volna összeegyeztetni a munkát a Fox televízió House című sorozatával, melyben szintén játszik. A produkció, melynek Singer az egyik producere, meglepetésszerű sikert aratott, ezért elkezdték forgatni a második szezon epizódjait. Szerencsére még egyetlen jelenetet sem vettek fel Laurival a Superman-filmhez, bár a forgatás már március 21-én elkezdődött Ausztráliában.

Singer változatában Perry White-nak lesz egy fia is, Richard, aki beleszeret Lois Lane-be. Richardot James Marsden alakítja, akivel a Közönséges bűnözők rendezője már dolgozott együtt az X-Man-filmekben.

A Superman Returns címszerepére Brandon Routht, a Christopher Reeve-hasonmás tévészínészt kérték fel, Lois Lane-t, Superman szerelmét A vonzás szabályai-ban és a Drogtanyá-ban feltűnt Kate Bosworth játssza. A főgonoszt, Lex Luthort a kétszeres Oscar-díjas Kevin Spacey személyesíti meg.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK