Ezen a héten Keanu Reeves kis híján a pokolra jut, de annak a plébánosnak a lelke is veszélybe kerül, akinek a szabadulásáért a nácik szolgálatába kéne állnia. Kiderül, hogy a sivatag közepén kevéssé összeillő emberek is egymásra találhatnak, de olykor egy hétköznapi kapcsolat is millió buktatót rejteget, míg egy középkorú adótanácsadónak szinte már csak akkor van lehetősége a csajozásra, ha pszichiáternek adja ki magát.

Constantine - 2005
Képek a filmből | Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Miről szól? John Constantine szenved attól, hogy látja az emberbőrbe bújt démonok és angyalok igazi arcát. Öngyilkosságot követ el, de a felsőbb hatalmak visszaküldik az élők közé, hogy szembeszálljon a démonokkal, mert csak jócselekedetekkel mentheti meg lelkét a pokoltól.

Ki a rendező? Az elsőfilmes Francis Lawrence Britney Spears, az Aerosmith és Will Smith számára készített korábban videoklipeket.

Kik a szereplők? Constantine-t Keanu Reeves, a Mátrix sztárja kelti életre, partnerét, a látomások sújtotta nyomozónőt a magyar származású Rachel Weisz játssza, aki eddigi legnagyobb közönségsikerét A múmiá-ban érte el. Gábriel arkangyal megszemélyesítője Tilda Swinton, akit utoljára a Young Adam-ban láthattunk. A Sátán szerepét Peter Stormare-re osztották, aki olyan filmekben játszott, mint a Fargo, a 8 mm vagy A nagy Lebowski.

Még valami? A Hellblazer című képregény filmváltozatának forgatásán Reeves újra együtt dolgozott azzal a híres kaszkadőr-koordinátorral, aki a Mátrix akciójeleneteinél irányítgatta őt.