Elektra - 2004
Előzetes | Hol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Forrás: InterCom

Miről szól? Elektrát, a bérgyilkosnőt egy ártatlan férfi és annak kislánya likvidálásával bízzák meg, de megsajnálja őket, ezek után mindannyiukat nindzsák veszik üldözőbe.

Ki a rendező? A 2020: A tűz birodalma című scifit jegyző Rob Bowman, aki három Arany Glóbusz-díjat nyert az X-akták című misztikus tévésorozatért, melynek ő készítette a játékfilm-változatát is.

Kik a szereplők? Az Alias tévésorozat sztárja, Jennifer Garner ebben a filmben másodszor bújt Elektra bőrébe, a Daredavil - A fenegyerek című 2003-as képregény-adaptációban is ő alakította a vörös jelmezes hősnőt. A lány mentorát Terence Stamp játssza, aki Zod tábornokot alakította a Christopher Reeve-féle Superman-filmekben. A Vészhelyzet Kovac doktora, Goran Visnjic, a Halj meg máskor!-ból ismert Will Yun Lee, valamint Cary-Hiroyuki Tagawa, akit A majmok bolygójá-ban láthattunk, is szerepel a filmben.

Még valami? A Marvel Comics képregénye alapján készült Daredevil - A fenegyerek-ben tűnt fel először a filmvászon Elektra, aki a legtöbb képregényhőssel ellentétben nem természetfölötti képességeknek köszönheti erejét, hanem a harcművészet alapos elsajátításának.