Superman új ruhája

2005.04.22. 14:49

Felkerült az internetre az első kép a Superman Returns főszereplőjéről, Brandon Routhról az acélember legendás jelmezében. Bryan Singer, a rendező hű maradt a képregényhős alakjához fűződő hagyományokhoz, csupán apróságokat változtatott meg a testhez simuló piros-kék ruhán.

A képregényrajongók régóta várták a Superman Returns című film első olyan képének megjelenését, melyen Superman a világhírű S betűs jelmezt viseli. Elképzelhető volt ugyanis, hogy a rendező, Bryan Singer megváltoztatja a legendás kosztümöt, hiszen az X-Man-filmekben a szereplők fluoreszkáló ruháját sötét, bőrhatású szerelésre cserélte le. Az újítás akkor nem riasztotta el a nézőket, mindkét film 364 millió dollár feletti bevételt produkált, de a Superman Returns esetében Singer mindenképpen "valami klasszikusat" akart.

A túlzott javítgatás Superman kosztümjén könnyen felbosszanthatta volna a hagyománytisztelő képregényrajongókat, akik már akkor is dühöngtek, amikor Jennifer Garner Elektrája nem viselte híres, hasát szabadon hagyó piros ruháját a Daredavil - A fenegyerek-ben, vagy amikor mellbimbók jelentek meg a denevérember jelmezén a Batman Forever-ben.

A rendező az ausztráliai forgatási helyszínről e-mailben kommentálta a frissen nyilvánosságra került fotót. A karakter külsejének átszabása helyett Singer hű akart maradni Superman előző megtestesüléseihez, Max Fleischer képregényfigurájához a negyvenes évekből, George Reeveshez a fekete-fehér tévésorozatból és Christopher Reeve-hez az alapfilmekből.

Ez a törekvés már a főszereplő kiválasztásában is megmutatkozott, a Supermant alakító Brandon Routh ugyanis egy alig ismert iowai sorozatszínész, ám megdöbbentően hasonlít Christopher Reeve-re.

Singer megtartotta a köpenyt, a kék ruhát, a piros cicanadrágot, még a csizmák V alakú kivágásait is, de apóbb változtatások azért történtek. Az S jel kisebb lett, magasabban helyezkedik el, Superman övcsatjára is fölkerült, és nem egyszerű rajznak tűnik, inkább háromdimenziós hatást kelt.

Louise Mingenbach jelmeztervező megtartotta az alapszíneket, a pirost, a kéket és a sárgát, de kissé sötétebb árnyalatokat választott, mint amilyenek a képregényben voltak, a sárga öv pedig inkább aranyszínűnek mondható

"Mindig is volt egy általános elképzelésem a jelmezről. Ez abban az időben kristályosodott ki, mikor kiválasztottam Brandont a szerepre. Készültek rajzok, amelyeken Brandon arcával festették le a ruhát, amely így rögtön életre kelt" - mesélte Singer.

A rendező szerint Superman ereje a testében van, és ez különbözteti meg őt az X-Man figuráktól, akik fizikailag sebezhetőek voltak, ezért a jelmezeiknek védelmi funkciót is be kellett tölteniük. "Superman az acélember. A lövedékek róla és nem a ruhájáról pattannak vissza" - mondta Singer.

A Superman Returns 2006 júniusában kerül a mozikba.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK