A Universal Pictures újraforgatja Alfred Hitchcock horrorklasszikusát, a Madarakat. A vérengző szárnyasok feltámasztása lesz a harmadik Hitchcock-remake a sorban, a Gyilkosság telefonhívásra című filmet és a Psychót már korábban felújították. 

A Universal Pictures stúdió elkészíti Alfred Hitchock 1963-as horrorklasszikusa, a Madarak remake-jét. Az Armageddon-t és a Pearl Harbor-t jegyző Michael Bay filmrendező produkciós cége, a Platinum Dunes tárgyal a film újraforgatásáról Peter Gruber producerrel.

Az új változat Hitchcock filmjéhez hasonlóan Daphne Du Maurier novellája alapján készülne, amelyhez a Universal megvásárolta a szerzői jogokat. Az Arany Glóbusz-díjas Tippi Hedren játszotta a főszerepet az eredeti horrorban, melyben megvadult madarak tartanak rettegésben egy kisvárost.

Hitchcock pályafutása kései szakaszában szintén az Universal Pictures berkeiben alkotott. Nem ez lesz az első alkalom, hogy a stúdió felújítja a félelemkeltés nagymesterének egyik munkáját.

1998-ban készült el Gus Van Sant rendezésében a Psycho remake-je, amely jelenetről jelenetre hű maradt az eredetihez. Ugyanebben az évben mutatta be a Warner Brothers és a Koppelson Entertainment a Tökéletes gyilkosság-ot, amely ugyanazt a színdarabot dolgozta fel, mint Hitchcock Gyilkosság telefonhívásra című filmje.

A Warner Brothers most tervezi az Idegenek a vonaton új változatát, mely Patricia Highsmith regénye alapján készül majd, csakúgy, mint Hitchcock filmje.

A Platinum produkciós cég sem kezdő a remake műfajában. Legújabb produkciója, a The Amityville Horror című kísértethistória 2005-ös változata órási siker volt a tengerentúlon, a bemutató után két héttel már 43 millió dollárra rúgott a bevétele. A Platinum forgatta újra A texasi láncfűrészes-t is, és nemrég kezdett bele Az országút fantomja című horror remake-jébe.