Bolygószerte május 19-én mutatják be a Csillagok háborúja-sorozat utolsó darabját. Száz olvasónknak azonban kivételes lehetősége adódik, hogy még a világpremier előtt, május 18-án megnézhetik A sithek bosszúját. Több mint nyolcezer játékos közül sorsoltuk ki a szerencsés százat, akik fejenkét 2-2 jegyet nyertek az űrsaga utolsó részének díszbemutatójára a Hollywood Multiplex Lurdy Ház moziba, ahol különleges Star Wars-hangulatban fog folyni az események.

Anakin Skywalker kalandjai folytatódnak. Ez első részben tanúi lehettünk, hogy a jóravaló kisfiú két jedilovaggal és Padmé Amidalával való véletlen (vagy inkább az erőnek köszönhető) találkozása után felszabadult a rabszolgaságból, és a Coruscantra utazott, hogy a Jediakadémia tanulója lehessen. Bár a jedik tanácsa ezt eleinte ellenezte, később mégis megkezdhette kiképzését. A naboo-i csata azonban már csak apró győzelem volt a Köztársaság számára, hiszen Palpatine szenátor mesterkedései sikeresnek bizonyultak, és megszerezte a Galaktikus Szenátus főkancellári címét.

A második epizódban Anakin hosszú idő után először találkozott Padméval, és szenvedélyes szerelem szövődött közöttük, holott ez tiltott a jediknek. Eközben Obi-Wan Kenobi egy titokzatos fejvadász nyomait követve felfedezte, hogy hatalmas klónhadsereg készült a Köztársaság számára. Bár senki nem tudta, ki is rendelte meg őket, épp kapóra jöttek a szeparatisták droidhadserege elleni csatában. A válságos helyzetet kihasználva Palpatine kancellár teljhatalomra tett szert, a jeditanács feje, Yoda bejelentette, hogy kitört a Klónháború, és Anakin titokban összeházasodott Padméval.

A most bemutatásra kerülő harmadik epizódból megtudhatjuk, miként végződik a Klónháború, hogyan mutatja ki foga fehérjét Palpatine kancellár, mit történik a jedikkel és Padméval, kiderül, hogyan születik meg Luke és Leia, és legvégül az is, amire mindenki több évtizede kíváncsi: hogyan válik Anakinből Darth Vader, a galaxis rettegett sith-lovagja.

George Lucas minden eddiginél látványosabb űrcsatákat és fénykardpárbajokat ígér, és a régi trilógiához közvetlenül csatlakozva a klasszikus filmek hangulatából is ízelítőt kapunk. A galaxis háborúban áll, a hősök elesnek, és a legtragikusabb hangvételűnek kikiáltott Csillagok háborúja-rész megismerteti velünk az előtrilógia főszereplőinek szomorú sorsát is.

* * *

Nyereményjátékunk lezárult, a helyes megfejtéseket az alábbiakban olvashatod:

1. George Lucas első filmje a THX 1138 volt.

2. Irvin Kershner rendezte A birodalom visszavág-ot.

3. A filmek szerint Boba Fett beesik a carcooni nagyverembe, a Sarlacc szájába.

4. Billy Dee Williams játssza Lando Calrissiant, Felhőváros vezetőjét.

5. Ezeréves Sólyom a neve Han Solo űrhajójának a régi magyar fordításban.

6. A 94-es dokkban parkol a Millennium Falcon a Tatooine-on.

7. A felsorolt személyek közül Boss Nass nem fejvadász.

8. Eredetileg YT-1300-as teherhajó volt a Millennium Falcon.

9. Obi-Wan a Kamino bolygón talál rá a klónhadseregre a II. részben.

10. Leia hercegnő vezetékneve Organa.

Gratulálunk minden helyes megfejtést beküldőnek! A következő szerencsés olvasóinkat szeretettel várjuk mozipartnerükkel együtt A sith-ek bosszúja díszbemutatójára. A vetítés május 18-án szerdán 18 óra 30 perckor kezdődik a Hollywood Multiplex Lurdy Ház moziban (1097 Budapest, Mester utca és Könyves Kálmán körút sarok.). A belépőjegyek átvételével kapcsolatos információkat e-mailben küldtük el a nyerteseknek.

Ankucza Béla, Ayissi-Ayissi Patrick, Balatoni Monika, Bali József, Bárány Zsolt, Barna Viktor, Bartha Árpád, Beney Patricia, Bicsák Lajos, Bindics László, Birtha Ákos, Botlik Orsi, Braskó Csaba, Burian Kata, Csapó Beáta, Fakó Krisztina, Farkas Renáta, Flack Zsolt, Gál Katalin, Golda Bence, Gottfried Anna, Gottlieb Péter, Göller Lóránt, Gránicz Gábor András, Gulrich Csaba, Györkös József, Gyurcsa Péter, Gyurik Pál, Haszpra Olivér, Hegyi Gergely, Hegyi Péter, Horváth László, Jánoska Andrea, Juhász András, Juhász Bálint, Kálmán István, Kalmár Balázs, Kalmár Ferenc, Kánai Endre, Kaszt Éva, Kerecsendi András, Kiss Nemere, Kondás Mariann, Kormány Zoltán, Kósa Gergely, Kosurnyikov Ádám, Kovács Anikó, Kovács Tünde, Kőrösi Kitti, Kurucz Gábor, Lakatos Péter, László Zsolt, Liebhardt Ildikó, Márton Balázs, Matulai László, Medgyesi Bea, Mészáros Anikó, Mihályi Gábor, Miklós Sándor, Molnár Ágnes, Moór Gergely, Mucha Balázs, Müller András, Müller Viktor, Nagy Kálmán, Németh Eszter, Orbán Tamás, Ormos-Szilágyiné Kovács Erika, Osváth Andrea, Pásztor Viktória, Pesti Krisztina, Polányi Petra, Polyák Sándor, Rábai Csaba, Ribányi Pál, Rimán Csaba, Rohács Anikó, Rusai Krisztina, Schill Judit, Stáhl Gina, Sütő Zoltán, Szabó Aletta, Szabó Annamária, Szám Andrea, Szekeresné Hasznos Ildikó, Szenczi Árpád, Szűcs Attila László, Takács Gergely, Tavaszy Adrienne, Tribuszer Zsolt, Utasi János, Váradi Márton, Varga Leila, Végh Gergely, Vetró Gábor, Vidó Károlyné, Virág László, Weisz Péter, Weninger Attila, Zoltán László

Amennyiben nem látod a nevedet a fenti listában, ne csüggedj, mert még rengeteg alkalmad lesz az ingyen mozizásra! Legközelebb a Sin City című filmet vetítjük az [origo] filmklubban június elsején.