Fölkerült az internetre a Batman Begins című film végleges előzetese, melyben megnézhetjük annak a hosszú folyamatnak a kulcsjeleneteit, amelynek végére a gyermekkori traumával küzdő milliomos legendás szuperhőssé válik.

Számos teaser előzetes és a várakozást megkönnyíteni hivatott kedvcsináló után elkészült a Batman Begins című film végleges előzetese, mely a Warner Brothers stúdió jóvoltából már elérhető az interneten. A Mementó és az Álmatlanság rendezője, Christopher Nolan filmjében Christian Bale alakítja a kettős személyiséggel rendelkező milliomost. A forgatókönyvet az a David Goyer írta, aki a Dark City  - Idegenek az éjszakában-t és a Penge-sorozat mindhárom részét is jegyzi.

Az Amerikai pszichó és a közelmúltban bemutatott A gépész című thriller főszereplője, Bale mellé igazi sztárcsapatot kerítettek az alkotók. Batman hűséges komornyikját  a kétszeres Oscar-díjas Michael Caine alakítja, James Gordon hadnagyot, a gothami rendőrnyomozót Gary Oldman személyesíti meg. Bruce gyermekkori barátját, Rachelt a Dawson és a haverok című tinisorozattal befutott Katie Holmes játssza, aki mostanában azzal hívta fel magára a bulvársajtó figyelmét, hogy Tom Cruise-zal randizgat. A Bruce Wayne harcművészeti kiképzését levezénylő nindzsamester, Ra's Al Ghul megformálását Ken Watanabéra bízták, akit Az utolsó szamuráj-ban nyújtott alakításáért Oscar-díjra jelöltek. Morgan Freeman játssza Lucius Foxt, a Wayne vállalat látszólag mellőzött alkalmazottját, valójában Bruce jobbkezét.

A film a denevérember legendájának születését meséli el, hogy hogyan vált az álarcos hős a jók védelmezőjévé Gotham városban. Szülei meggyilkolása után a kiábrándult örökös, Bruce Wayne beutazza a világot az igazságtalanság elleni harc tökéletes eszköze után kutatva, hogy azok ellen fordíthassa a félelmet, akik eddig megfélemlítették a gyengéket. A kellő felkészülés birtokában visszatér Gothamba, és életre hívja alteregóját, Batmant, aki erejét, eszét és az új technológia vívmányait a várost fenyegető gonosz erők ellen használja fel.

A kamera felé repülő, vijjogó denevérhad  érkezésével indul az előzetes, majd meghalljuk Liam Neeson hangját. ""Tell us, Mr Wayne... what do you fear?" - mondja, mire bevillan egy zuhanó alak képe. A gyermek Bruce-t látjuk, aki egy barlangban ér földet, amit elárasztanak a denevérek. A kép elsötétül, és a következő másodpercben kinyitja szemét az ágyában fekvő felnőtt Bruce. Az előzetesben a vándorlás jelenetei sorjáznak, az embert próbáló harcművészeti képzésből is kapunk ízelítőt. A hazatérés pillanatában teljes látképet mutatnak Gotham városról, és ezután felgyorsulnak az események. Bruce viszontlátja Rachelt, Morgan Freeman bemutatja neki a ruhát, a fegyverzetet, a legendás járművet. A milliomos felölti a fekete jelmezt, és már gyulladnak is ki sorra az épületek, az egyik gonosztevő elragadja az ájultan felvő Rachelt, Batman felszáll a város fölé, nyomában az elmaradhatatlan denevérhorda.

A filmet június 15-én mutatják be Amerikában.