Ezen a héten egy ambiciózus zebra Babe, a kismalac nyomdokain haladva lehetetlennek látszó feladatra vállalkozik, Kim Basinger és Jeff Bridges behálóznak egy gyanútlan fiút, és megtudhatjuk, mivel tölti négy átlagos mexikói kamasz a vasárnapot. Ridley Scott ezúttal a keresztes háborúk világába kalauzolja a közönséget, Hitler titkárnője pedig felidézi a Führer szolgálatában töltött éveket.

Kingdom of Heaven - 2005
Képek | Előzetes | WerkfilmHol/mikor játsszák | Hivatalos honlap

Miről szól? Egy fiatal jeruzsálemi kovács megelégeli a keresztes vitézek
önkényuralmát.  Alacsony származására ügyet sem vetve lovaggá képezi ki magát, és a felkelés élére áll, sőt a város gyönyörű hercegnőjére is szemet vet.

Ki a rendező? Ridley Scott, aki olyan alkotások, mint a Szárnyas fejvadász és a Nyolcadik utas a halál mellett a történelmi film műfajában is maradandót alkotott, a Gladiátor-ral egészen az Oscar-jelölésig jutott.

Kik a szereplők? A főszerepet Orlando Bloom kapta, aki A Gyűrűk Ura-trilógia Legolasaként vált híressé, azóta pedig olyan filmekben dobogtatta meg a női szíveket, mint A Karib-tenger kalózai és a Trója. A hercegnőt Eva Green alakítja, aki Bertolucci Álmodozók című filmjében debütált a mozivásznon. A lovag apját Liam Neeson játssza, és Jeremy Ironsnak is jutott egy kisebb szerep.

Még valami? Bár a stáb a külsőségekben, például a jelmezek és a fegyverek terén nagy gonddal ügyelt a történelmi hűségre, a történészek mégis bírálták Scott filmjét. Sokan azt kifogásolták, hogy a Mennyei királyság eltorzítja a tényeket azzal, hogy a muszlimokat fejlett és civilizált népként mutatja be, míg a kereszteseket barbár pusztítókként ábrázolja.

További olvasnivaló: Szálem-álejkum, Orlando békét teremt - Kántor Endre kritikája a filmről