Johnny Depp lecsapott az új Hornby-regényre

2005.05.06. 13:59

Még meg sem jelent Angliában Nick Hornby új könyve, mikor Hollywood máris lecsapott az A Long Way Down című regényre, hogy a filmváltozat elkészítésével folytassa a sikeres Hornby-adaptációk sorát. A produceri feladatokra Johnny Depp vállalkozott, akit teljesen lenyűgözött a történet.

Johnny Depp lesz a producere Nick Hornby új regénye, az A Long Way Down filmváltozatának. A történet középpontjában négy öngyilkos hajlamú ember áll, akik együtt töltik a szilveszter éjszakát. Családpótlékot biztosítanak egymás számára, hogy könnyebb legyen átvészelni az ünnepeket.

Egyelőre nem tudni, hogy Depp szerepet is vállal-e a filmben, de a lelkesedéséből ítélve ez elég valószínűnek tűnik. "Ebben a könyvben vannak a legrendkívülibb karakterek, akikről valaha is volt szerencsém olvasni" - nyilatkozta. "A regény különösen jól filmre vihető" - tette hozzá.

Bár Hornby regényei erősen a londoni élethez kötődnek, az író fonák meséi felkeltették Hollywood érdeklődését. A Pop, csajok, satöbbi-t, amely egy harminc körüli lemezbolt-tulajdonosról szól, 2000-ben filmesítették meg. Stephen Frears rendező Londonból Chicagóba helyezte át a cselekményt, a főszerepet John Cusack alakította. Két évvel később következett az Egy fiúról Hugh Granttel, egy cinikus agglegény története, akinek az életébe gyökeres változást hoz egy 12 éves, problémás srác.

Hornby Fociláz című könyvének nemrég készült el a második adaptációja. 1997-ben az angolok vitték filmre először a regényt, Colin Firth játszotta a főhőst, egy elvakult Arsenal-drukkert, akinek tönkremegy a kapcsolata barátnőjével a focimániája miatt. A frissen elkészült amerikai változat, amelyben Jimmy Fallon és Drew Barrymore szerepel, jelenleg is az első tíz között van a tengerentúli nézettségi listákon.

Nagy-Britanniában május elején adták ki az A Long Way Down című regényt, Magyarországon 2006 tavaszán jelenteti meg az Európa Kiadó.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK