A Közönséges bűnözők, az X-Men és a hamarosan elkészülő Superman Returns alkotója, Bryan Singer életrajzi filmet rendez a homoszexualitását az elsők közt vállaló amerikai politikusról, Harvey Milkről, aki merénylet áldozata lett 1978-ban. 

A Warner Brothers stúdió Bryan Singert szerződtette a The Mayor of Castro Street című Randy Shilt-könyv filmváltozatának rendezésére. A Harvey Milk életét és meggyilkolását feldolgozó munka alapján Az eminens című Singer-film szkriptjét jegyző Brandon Boyce írja a forgatókönyvet.

Milk volt az első homoszexualitását nyíltan vállaló férfi, aki jelentős politikai hivatalt kapott az Egyesült Államokban. San Francisco közigazgatási tanácsának meleg tagját Daniel White gyilkolta meg 1978-ban, aki egyúttal George Moscone polgármestert is megölte. 

A forgatás elkezdődhet, mihelyt Singer elkészül a Superman Returns-szel. A producerek, Craig Zadan és Neil Meron tizenöt évvel ezelőtt már tervbe vették egyszer a könyv megfilmesítését, akkor a többszörös Oscar-díjas Oliver Stone is érdeklődött a produkció iránt.

"Mielőtt Randy elhunyt AIDS-ben, utolsó találkozásunkkor megígértük neki, hogy elkészítjük ezt a filmet, de csak akkor, ha jól tudjuk megcsinálni" - mesélte Zadan. "Bryannel első ízben érezzük úgy Olivet Stone óta, hogy megtaláltuk a megfelelő rendezőt, aki a megfelelő látásmóddal bír."

Stone Robin Williams főszereplésével készítette volna el a filmet. Az elképzelés 1991-ben hiúsult meg, mikor bemutatták a rendező JFK című thrillerét, és a rendezőt alaposan lehordták a kritikusok a meleg karakterek ábrázolásmódjáért. Nem csoda, hogy Stone ezek után vonakodott ismét hasonló témához nyúlni. Később a Good Will Hunting-ot jegyző Gus Van Sant, a Sárkányszív-vel ismertté vált Rob Cohen és Az esküdt alkotója, Brian Gibson neve is fölmerült lehetséges rendezőként, főszereplőként pedig két Oscar-díjas színész, Daniel Day-Lewis és Kevin Kline, valamint Richard Gere került szóba.

A Warner Brothers stúdió és a producerek az állandó csalódások miatt végül annyira elkeseredtek, hogy komolyan számításba vették az ismeretlen Craig Lucast mint rendezőt, miután az HBO csatorna megelőzte őket, és 1993-ban levetítette a történet filmváltozatát And the Band Played On címmel.

A Superman Returns forgatásán Bryan Singer elmondta, hogy legalább nyolc éve vágyik erre a feladatra. "Harvey büszkeséget adott egy jogfosztott csoportnak a történelemnek egy olyan pontján, amikor teljes volt a világban a felfordulás. A lehető legnagyobb árat fizette érte" - méltatta a politikust Singer, a Közönséges bűnözők és az X-Men-filmek alkotója.

"Amikor először kezdtünk el foglalkozni a filmmel, olyan érzésünk volt, mintha elkezdődött volna a haladás, optimisták voltunk a melegek és a leszbikusok polgári jogaival kapcsolatban. Most egy kicsivel sötétebb a helyzet" - mondta Meron.

A hamarosan elkészülő Superman Returns kapcsán Singer bejelentette, hogy Kevin Spacey mellett egy másik óriási filmcsillag is fel fog tűnni filmjében: a kései Marlon Brando. Brando még egyszer, utoljára eljátssza Superman apját, hála egy archív filmszalagnak Richard Donner 1978-as filmjéből. Singer megvásárolta a felvételhez fűződő jogokat, ezt fogja felhasználni filmjéhez, mely 2006 nyarán érkezik a mozikba.