Eddie Murphy már sokszor bebizonyította, hogy nincs feltétlenül szükség nagy létszámú szereplőgárdára egy jó kis filmhez. A népszerű komikus ismét egymaga készül a hátán elvinni egy produkciót, a Kidobós rendezőjének új vígjátékában ő játssza szinte az összes főszerepet.

A Norbit című komédia főhőse egy birkaszelídségű, nyájas és szerény balek, akit arra kényszerítenek, hogy feleségül vegyen egy szörnyűséges nőszmélyt. Az esküvő lezajlik, ám Norbit egy nap találkozik álmai nőjével, és ettől fogva másra sem tud gondolni, csak hogy miként tudna kiszabadulni házassága fogságából.

A film érdekessége, hogy szinte valamennyi főszereplőben Eddie Murphyre ismerhetünk majd, Norbiton kívül többek között a rettenetes feleséget is ő fogja játszani. Persze nem ez lesz az első eset, hogy Murphy megsokszorozza magát egy-egy film kedvéért. Az Amerikába jöttem-ben még csak négy szerepet vállalt, a Bölcsek kövéré-ben viszont már hétfelé osztódott, a folytatásban pedig nyolcra szökött fel alteregóinak száma.

A forgatókönyv alapötlete Eddie Murphytől és bátyjától, Charlestól származik. Ők eredetileg a Death Do Us Apart (Amíg a halál el nem választ) címet szánták a komédiának, ami arra enged következtetni, hogy a főszereplő szélsőséges megoldásoktól sem riad vissza, ha arról van szó, hogy újra szabad ember legyen. A forgatókönyv végleges változatát Jay Scherick és David Ronn készítették el, akik a Találd ki, ki jön ma vacsorára remake-je, A csajom apja ideges című film szkriptjét írták, jelenleg pedig a Baywatch egész estés változatán dolgoznak.

A Norbit-ot a Kidobós - sok flúg disznót győz című komédiát jegyző Rawson Marshall Thurber rendezi. A film mögött a Dreamworks stúdió áll, amelynek vezetői még mindig nem bocsátották meg maguknak, hogy a Kidobós-t végül átengedték a Foxnak.