Még egy teljes évet kell várni A Da Vinci-kód premierjére, de a film első, teaser előzetese már fölbukkant az interneten. A főszereplőkről,  Tom Hanksről, Jean Renóról vagy Audrey Tautouról egyetlen árva képkockát sem villant fel a kedvcsináló, inkább a készülő produkció hangulatából ad egy kis ízelítőt.

A sithek bosszúja premierjének első évfordulóján, 2006. május 19-én érkezik majd a mozikba A Da Vinci-kód, a Columbia Pictures stúdió viszont máris elérhetővé tette a világhálón a film első előzetesét. Ron Howard és Akiva Goldsman, az Egy csodálatos elme Oscar-díjas rendezője és a forgatókönyvíró állt össze újra, hogy megfilmesítsék Dan Brown vitatott, de elképesztően népszerű művét. 

A kétszeres Oscar-díjas Tom Hanks játssza Robert Langdont, a harvardi professzort, aki a titkosírás-szakértő Sophie Neveu oldalán a Da Vinci-kód rejtélyének nyomába ered. Az Amélie csodálatos élete és a Hosszú jegyesség bájos sztárja, Audrey Tautou alakítja Neveu-t, aki nagyapja, a Louvre kurátora meggyilkolása kapcsán keveredik az ügybe. Jean Reno szokásához híven francia rendőrnyomozót játszik, a filmben feltűnik még Ian McKellen, A Gyűrűk Ura Gandalfja és Alfred Molina, a Pókember 2 dr. Octaviusa is.

A film a Louvre-ban történt rejtélyes gyilkossággal kezdődik. A nyomok egy titkos vallási szervezet felé vezetnek, amelynek tagjai semmitől sem riadnak vissza, ha annak a titoknak a megőrzéséről van szó, amely 2000 éves dogmákat döntene meg. A talány megfejtéséhez Leonardo világhírű festményei vezetik el A Da Vinci-kód hőseit. A film forgatása június 30-án kezdődik Párizsban.

A teaser előzetesben éppen ezért egy kocka nem sok, annyi sem látható a majdani tényleges filmből. A számítógépes grafikával készült képsorok egy labirintusszerű kanyonba vezetik a nézőt, miközben a sziklafalakon hatalmas betűk jelennek meg. Aztán a látószög hirtelen megváltozik, és a kanyontól távolodva láthatóvá válik, hogy a sziklarésnek tűnő mélyedések a Mona Lisa vásznának a hajszálrepedései.

Eközben a narrátor olyan frázisokat pufogtat, mint "nem számít, mit olvastál", "nem számít, miben hiszel", "az utazás csak most kezdődik". A festmény végül apró darabokra hullik, a szilánkok betűkké változnak, melyek a film címeként állnak újra össze.