Elérkezett az idő a Tom Cruise-rajongók számára, hogy végre megtudják, kikkel is kerül összetűzésbe kedvencük Spielberg várva várt filmjében, a Világok harca legújabb előzetesében ugyanis már fölbukkannak maguk a marslakók is.

Spielbergék mindent elkövetnek, hogy ébren tartsák a Világok harcá-t övező érdeklődést. Eddig is szépen gyűltek az interneten az H. G. Wells kultuszregénye adaptációjához készült előzetesek, és valószínűleg az sem véletlen, hogy a filmesek épp A sithek bosszúja premierjének napjára időzítették a legújabb ízelítőt a marslakók inváziójából.

Az új előzetes első másodperceiben Tom Cruise-t látjuk, amint mereven a szemünkbe néz, és azt mondja: "Csak engem nézz. Körbe akarsz majd pillantani, de nem fogsz, ugye?" A kis Dakota Fanning csak rémülten bámul, mikor filmbéli apja a szájába rágja a túléléshez szükséges alapszabályt.

Eztán a régebbi ízelítőkből megszokott látvány következik: menekülő emberek hada, a pánik képei, a hatalmas tömeg egy kompra özönlik, és Tomnak már csak annyi ideje marad, hogy rákiáltson a lányára, mielőtt lecsapnak a marslakók.

A komp pillanatok alatt felborul, a víz pedig megtelik fémes, polipkarokra emlékeztető csápokkal, amelyek felmarkolják a szerencsétlenül járt utasokat.

Ezek után villámsebesen pörögnek tovább a képek, látjuk a darabjaikra hulló házakat, az összeomló felüljárót, a megszállók ellen harcoló hadsereg repülőgépeit, majd következik néhány vadonatúj robbanás, és végül egy hátborzongató házban kötünk ki, ahol a sötétben megvillan egy fejsze éle, Cruise és Dakota pedig meglapul, amíg valami óriási, félelmetes lény elhalad az ablak előtt.