Itt a nyár, irány a mozi!

2005.05.26. 18:45

Régen az ilyen típusú filmekért kiáltottak a nyári kertmozik, most viszont légkondi óvja majd a közönséget, hogy teljesen elolvadjon a vásznon túlcsorduló érzelmektől és csokoládétól.

1. Charlie és a csokigyár (Charlie and the Chocolate Factory)
Rendező: Tim Burton 
Szereplők: Johnny Depp, Freddie Highmore, David Kelly, AnnaSophia Robb, Jordan Fry, Julia Winter, Philip Wiegratz 
Bemutató: augusztus 18.

Forrás: InterCom
Nézz képeket a nyári filmekből! | A film előzetese

Tim Burton és Johnny Depp együttműködése minden esetben élményszámba megy, hiszen ők ketten (külön-külön is) sikerrel emelték be a kommersz ízlésbe a fura, hangyás alakokat. Jól illeszkedik a sorba Roald Dahl regényhőse, Willy Wonka is, akit Johnny a korábbi adaptációkhoz képest némileg hátborzongatóbb módon alakít. Talán túl sötét lesz a gyerekeknek? Ne becsüljük alá őket, ráadásul a felnőttek is élvezik majd.

+ + +

2. Spangol - Magamat sem értem (Spanglish)
Rendező: James L. Brooks
Szereplők: Adam Sandler, Téa Leoni, Paz Vega, Cloris Leachman
Bemutató: július

Forrás: InterCom
Nézz képeket a nyári filmekből! | A film előzetese

Az Egyesült Államokban vegyes fogadtatásra talált Adam Sandler újabb félrekacsintása a grimaszolós komédia műfajától. James L.Brooks (Becéző szavak, Lesz ez még így se) tragikomédiájában egy tipikus amerikai család életét bolygatja fel az új mexikói bejárónő és kislánya. A szívmelengető történet megerősíti, hogy néha nem kell közös nyelv sem egymás megértéséhez, a legújabb spanyol importszínésznő, Paz Vega (A szex és Lucia, Beszélj hozzá!) pedig sikeresen kikerüli a latin szexbomba skatulyáját.