Itt a nyár, irány a mozi!

2005.05.26. 18:45

Egyes filmeknek itt lenne a helyük a magyar mozikban nyáron, a forgalmazók azonban különböző okokból óvják a nagyközönséget tőlük. Egy igazi filmrajongót persze ez nem tántoríthat el: egy külföldi nyaralás során is be lehet térni a moziba, hogy a technika modern vívmányait ne is említsük...

1. Birth
Rendező: Jonathan Glazer
Szereplők: Nicole Kidman, Cameron Bright, Danny Huston, Lauren Bacall, Arliss Howard, Peter Stormare, Anne Heche
DVD-premier: augusztus
Olvasnivaló addig is: Nicole Kidman - pletykák helyett

Forrás: Warner Home Video
Nézz képeket a nyári filmekből! | A film előzetese

Nicole Kidmannek kommersz hollywoodi világsztár létére isteni érzéke van a kockázatos, szokatlan filmekhez (Dogville, Majd megdöglik érte, Moulin Rouge!). Ezekben a filmjeiben szeretjük a legjobban. Felhördültek a puritánok, hogy a férjét gyászoló özvegy történetével ezúttal túl messzire ment, amikor karaktere egy tízéves kisfiúban látta viszont elhunyt férjét. Szomorú lenne, ha a magyar moziktól is e miatt a műbalhé miatt tartanák távol ezt a csodálatos filmet.

+ + +

2. I Heart Huckabees
Rendező: David O. Russell
Szereplők: Dustin Hoffman, Isabelle Huppert, Jude Law, Jason Schwartzman, Lily Tomlin, Mark Wahlberg, Naomi Watts
DVD-premier: augusztus 11.
Olvasnivaló addig is: Naomi Watts már nem jár meghallgatásokra, A vágy egyértelmű tárgya, Záp, de okos

Forrás: [origo]
Nézz képeket a nyári filmekből! | A film előzetese

Talán a műfaji meghatározáson töprengtek oly sokáig a magyar forgalmazók? Nem csoda, bár a hasonlóan kattant Charlie Kaufman-agymenések (Egy makulátlan elme..., Adaptáció, A John Malkovich-menet) is megtalálták nálunk a közönségüket. Az egzisztenciális kérdéseket feszegető hullámvasúton egy rakat kiváló színész szédül meg teljesen.