Itt a nyár, irány a mozi!

2005.05.26. 18:45

3. Hotel Rwanda
Rendező: Terry George
Szereplők: Don Cheadle, Joaquin Phoenix, Sophie Okonedo, Nick Nolte, Antonio David Lyons 
Bemutató: októberben

Forrás: SPI
Nézz képeket a nyári filmekből! | A film előzetese

Noha a második világháborús holokauszt-filmeknek se szeri, se száma a magyar mozikban, a mindössze tíz éve történt ruandai népirtás egy szegmensét feldolgozó remek, több Oscar-díjra is jelölt film még nem találja az útját hozzánk. Paul Rusesabagina hoteltulajdonos a szervezett mészárlás közepette ezernél is több tuszit mentett meg a biztos haláltól, miközben saját- és családjának élete is bizonytalan volt. Don Cheadle fantasztikus alakítása mellett a mellékszerepekben Nick Nolte, Joaquin Phoenix és Sophie Okonedo látható.

+ + +

4. Anyámat! (Ma Mere)
Rendező: Christophe Honoré 
Szereplők: Isabelle Huppert, Louis Garrel, Emma de Caunes, Joana Preiss, Jean-Baptiste Montagut, Dominique Reymond, Olivier Rabourdin, Philippe Duclos
Bemutató: bizonytalan
Olvasnivaló addig is: Anyaszomorítók

Forrás: [origo]
Nézz képeket a nyári filmekből! | A film előzetese

Az idei Titanic Filmfesztivál egyik legjobb filmje is megérdemelné a széles körű magyarországi forgalmazást. Isabelle Huppert (A zongoratanárnő) már-már rutinszerűen alakítja a perverz, rezzenéstelen arcú középkorú nőt, de fiacskája szerepében Louis Garrel is kiteljesedhet az Álmodozók-kal megkezdett úton. A film végig ott táncol az undorító és a nevetséges határvonalán, de elismerésre méltó módon sikerül nem átlépnie azt, így végül tud hozzátenni valamit Ödipusz legendájához.

+ + +

5. In Good Company
Rendező: Paul Weitz
Szereplők: Dennis Quaid, Topher Grace, Scarlett Johansson, Marg Helgenberger, David Paymer, Clark Gregg, Philip Baker Hall, Selma Blair
Bemutató: remélhetőleg még idén
Olvasnivaló addig is: Scarlett Johansson, a jövő dívája

Forrás: SPI
Nézz képeket a nyári filmekből! | A film előzetese

Már az Egy fiúról-t se nézte volna ki senki az Amerikai pite egyik rendezőjéből, de az In Good Company végképp feloldja az intelligens amerikai komédia paradoxonját. A nagyvállalatok személyzeti túlkapásainak emberi vetületéről szóló történetben egy generációs szakadék ellenére is jó hatással bír egymásra a két főszereplő (Dennis Quaid és Topher Grace tökéletes alakításai). Az izgalmas és humanista történet a legjobb ebben a műfajban a Jerry Maguire - A nagy hátraarc óta, ráadásként pedig még nem is említettük Scarlett Johansson mellékszereplését.

Onozó Róbert

Előző
Következő