A Moziünnep ideje alatt ötször 320, azaz 1600 forint fejében bárki naprakész lehet a legújabb filmfelhozatalból, hiszen a gazdag kínálat öt  - nem is akármilyen  - premierfilmet tartalmaz.

A rendezvény hétvégéjén érkezik a mozikba a Galaxis útikalauz stopposoknak, Douglas Adams világhírű regényének filmváltozata olyan színészekkel a főbb szerepekben, mint az Igazából szerelem-ből ismert Martin Freeman, a rapper Mos Def és John Malkovich. A főhős átlagos földlakó, akit űrlények menekítenek el a bolygóról, melyet meg akarnak semmisíteni, mert útjában áll az épülő galaktikus sztrádának.

Forrás: InterCom
Galaxis útikalauz stopposoknak | Még több kép a filmből

Szintén a vidámabb végéről fogja meg a problémákat A csajom apja ideges című komédia, a Találd ki, ki jön vacsorára! újrafeldolgozása. Ashton Kutcher egy leánykérésre készülő fiatal srácot alakít benne, aki megpróbál jó benyomást tenni leendő apósára. A feladat igazi kihívást jelent, ugyanis színes bőrű barátnőjének apja hallani sem akar róla, hogy imádott kislánya egy fehér fajankóhoz menjen férjhez.

Az akcióműfaj kedvelőinek érdemes a tíz kupon egyikét a Luc Besson-féle Yamakasi folytatására, az Utcai szamurájok-ra szánni. Az extrém sportot űző francia banda ezúttal a helyi maffiánál és a jakuzáknál is kihúzza a gyufát, ráadásul egy szép leányzó tovább bonyolítja amúgy sem könnyű helyzetüket.

Utcai szamurájok

Szintén elsősorban az akciórajongók örülhetnek a Jeanne d'Arc - Az orléans-i szűz és a Taxi 2 operatőrének első rendezőként jegyzett filmjének, a B 13 - A bűnös város-nak. 2010-re Párizs gettóvá alakul, ahol dúl a bandák közötti harc. A legveszélyesebb csoport tömegpusztító fegyvert rejteget, a rendőrség elit alakulata a beépülés mesterét, Damient bízza meg az elhárítással. A főszerepben a Bíbor folyók 2 gonosz papja, Cyril Raffaelli látható, aki csak nemrég cserélte fel a kaszkadőrködést a színészetre.

Az utolsó premierfilm az Edukators című német mozi, melynek főhőse egy berlini diáklány, aki rájön, hogy barátai éjszakénként gazdag otthonokba törnek be, de nem tesznek kárt az értékes berendezésben, nem visznek el semmit, csupán ízlésesen átrendezik a szobákat, és rejtélyes üzeneteket hagynak. A lány megkéri őket, hogy a következő célpont az az üzletember legyen, aki reménytelen adósságba taszította őt, amiért véletlenül összetörte a limuzinját.